Πολωνία: Αρνείται να παίξει κόντρα στη Ρωσία για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πολωνίας, Τσέζαρι Κουλέζα, τόνισε πως η εθνική ομάδα της χώρας δεν σχεδιάζει να παίξει τον αγώνα των πλέι οφ του Μουντιάλ κόντρα στη Ρωσία.

Πολωνία: Αρνείται να παίξει κόντρα στη Ρωσία για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ

Η Πολωνία είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις 24 Μαρτίου στο πλαίσιο των πλέι-οφ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ωστόσο, φαίνεται ότι θα έχει αντίκτυπο και στην αναμέτρηση των δύο συγκροτημάτων.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πολωνίας, Τσέζαρι Κουλέζα, υπογράμμισε με μήνυμά του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η εθνική ομάδα της χώρας του δεν προτίθεται να αγωνιστεί κόντρα στην «αρκούδα».

«Αρκετά με τα λόγια, ήλθε η ώρα να δράσουμε. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, η ομάδα της Πολωνίας δεν σχεδιάζει να παίξει τον αγώνα των πλέι-οφ εναντίον της ομάδας από την Ρωσία. Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση», ήταν το μήνυμα του Κουλέζα, ο οποίος σημείωσε επίσης πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Ομοσπονδίες της Σουηδίας αλλά και της Τσεχίας για να παρουσιάσουν κοινή θέση στη FIFA.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση πρόκρισης της Ρωσίας επί της Πολωνίας, τότε η «αρκούδα» θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον τελικό των πλέι-οφ μία εκ των Σουηδία ή Τσεχία με έπαθλο ένα «εισιτήριο» για την συμμετοχή στα τελικά του Μουντιάλ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία από την πλευρά της δεν έχει πάρει ακόμα κάποιο μέτρο εναντίον της Ρωσίας και μέσω του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει σημειώσει μόνο πως «ανησυχεί» για την «τραγική και ανησυχητική» κατάσταση που επικρατεί.