Copa Africa: Έκανε την έκπληξη η Μπουρκίνα Φάσο και πέρασε στα ημιτελικά (1-0)

Η Μπουρκίνα Φάσο απέκλεισε την Τυνησία (1-0) και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το νικητή του αυριανού (30/1) ζευγαριού Σενεγάλη – Ισημερινή Γουινέα.

Copa Africa: Έκανε την έκπληξη η Μπουρκίνα Φάσο και πέρασε στα ημιτελικά (1-0)

Μετά το Καμερούν μία ακόμα εθνική ομάδα εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο λόγος για την Μπουρκίνα Φάσο, η οποία έκανε την έκπληξη στον αγώνα κόντρα στη Τυνησία και κέρδισε την αντίπαλό της με σκορ 1-0. Πλέον, η Μπουρκίνα Φάσο περιμένει τον αυριανό (30/1) αγώνα ανάμεσα στη Σενεγάλη και την Ισημερινή Γουινέα για να μάθει ποια θα εκ των δύο θα αντιμετωπίσει στους «4».

Η ομάδα του Καμού Μαλό (σ. ομοσπονδιακός προπονητής) εμφανίστηκε πιο δραστήρια στο πρώτο ημίχρονο και αφού… προειδοποίησε σε αρκετές περιπτώσεις την Τυνησία, τελικά έφτασε στο γκολ στις καθυστερήσεις του 45λέπτου. Ο Τουρέ με έξοχη κάθε πάσα βρήκε τον Ντάνγκο Ουαταρά και ο τελευταίος με εξαιρετικό σουτ μέσα στην αντίπαλη περιοχή «κεραυνοβόλησε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Μπουρκίνα Φάσο «άγγιξε» και το 2-0, αλλά ο γκολκίπερ της Τυνησίας, Σαΐντ, απέκρουσε με τις γροθιές του τη μπάλα από την επιθετική προσπάθεια του Μπαγιάλα. Στο 82’ έμεινε τελικά με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ Ουαταρά με απευθείας κόκκινη για αντιαθλητικό μαρκάρισμα, αλλά η Τυνησία δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα για να φτάσει έστω την ισοφάριση.

Ως το φινάλε της συνάντησης παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και η Μπουρκίνα Φάσο γιόρτασε την παρουσία της στα ημιτελικά, ενώ η Τυνησία είδε να ολοκληρώνεται εδώ η παρουσία της στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής στα γήπεδα του Καμερούν.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κόφι, Καμπορέ, Σουμαΐλα Ουατάρα, Ταπσόμπα, Γιάγκο, Γκίρα, Τουρέ, Σανγκαρέ, Μπαγιάλα, Ντάνγκο Ουατάρα, Τζιμπρίλ Ουατάρα (71’ Κονατέ)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Σαΐντ, Ντρέγκερ, Ιφά, Μπρον, Χαντάντι (46’ Μααλούλ), Σλιμανέ (46’ Σλιτί), Σκίρι (84’ Ράφια), Λαϊντουνί, Μσάκνι, Τζαζίρι (75’ Τζεμπαλί), Καζρί