Copa Africa: Στα ημιτελικά το Καμερούν του Κούντε, απέκλεισε με 2-0 τη Γκάμπια

Το Καμερούν, με τον Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού να μπαίνει ως αλλαγή στο 81’ και τον Εκαμπί να σκοράρει δις (50’ και 57’), νίκησε 2-0 την Γκάμπια και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Copa Africa: Στα ημιτελικά το Καμερούν του Κούντε, απέκλεισε με 2-0 τη Γκάμπια

Το Καμερούν έγινε η πρώτη εθνική ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κέρδισε 2-0 την Γκάμπια στα προημιτελικά της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει πλέον στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Αίγυπτος – Μαρόκο, με έπαθλο την είσοδο στον μεγάλο τελικό.

Οι διοργανωτές παρουσιάστηκαν ανώτεροι των αντιπάλων τους καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκε ως αλλαγή και ο Πιέρ Κούντε του Ολυμπιακού, όταν στο 81’ αντικατέστησε τον Μάρτιν Χόνγκλα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Καμερούν πάντως ήταν ο Καρλ Τοκό Εκαμπί της Λιόν, που βρήκε δίχτυα στο 50’ και το 57’ και άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την εθνική του ομάδα.

ΓΚΑΜΠΙΑ: Γκαγιέ, Σούντμπεργκ (85’ Σισέι), Γκόμεζ, Κόλεϊ, Γιαγκνέ (56’ Μπάροου), Τουράι, Μπομπ, Μαρέχ (83’ Τζόουμπ), Τζάνκο (56’ Νταρμπόε), Μπανταμοσί (56’ Κόλεϊ), Μπάροου

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Ονανά, Καστελέτο, Ενγκαντέ-Ενγκαντούι, Τόλο, Φάι (84’ Μπαϊσό), Χόνγκλα (81’ Κούντε), Ανγκισά (87’ Νεγιού), Γκούε, Ενγκαμαλέου (87’ Μπασογκόγκ), Εκαμπί (81’ Ν' Τζιε), Αμπουμπακάρ