O Έντι Ιορντανέσκου στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας

Την πρόσληψη του Έντι Ιορντανέσκου στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας ανακοίνωσε και επίσημα η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

O Έντι Ιορντανέσκου στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας

Με τον γιο του Άνχελ Ιορντανέσκου, Έντι, θα πορευτεί πλέον η εθνική ομάδα της Ρουμανίας στην τεχνική της ηγεσία.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ήρθε σε συμφωνία με τον 43χρονο για συμβόλαιο συνεργασίας και ο τελευταίος θα βρίσκεται πλέον στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μέχρι το τέλος των προκριματικών του Euro 2024. Μάλιστα, σε περίπτωση πρόκρισης της εθνικής στα τελικά της διοργάνωσης, τότε αυτόματα θα ανανεωθεί και το συμβόλαιο του Ιορντανέσκου.

Το προηγούμενο διάστημα ο Έντι Ιορντανέσκου είχε βρεθεί και στο στόχαστρο του Ατρόμητου, πριν οι Περιστεριώτες έρθουν τελικά σε συμφωνία με τον Κρις Κούλμαν, ενώ για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της Ρουμανίας στη λίστα των υποψηφίων βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι.

Ο 43χρονος Ιορντανέσκου κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε αγωνιστεί και στα γήπεδα της χώρας μας με την φανέλα του Πανιωνίου (1998–1999) και ως προπονητής έχει περάσει μεταξύ άλλων από Στεάουα Βουκουρεστίου, ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Κλουζ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη τους. Ένιωσα σιγουριά σε όλες τις συζητήσεις. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια ομάδα που θα μας κάνει περήφανους. Στόχος είναι η πρόκριση στο Euro», είπε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του.

Όσον αφορά τον πατέρα του, τον Άνχελ Ιορντανέσκου, υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν είχε διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας (1998–1999), ενώ από το 2014 ως το 2016 βρισκόταν στον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας.