Copa Africa: Αγκαλιά με την πρόκριση η Αίγυπτος, 1-0 τη Γουινέα Μπισάου

Η Αίγυπτος με γκολ του Σαλάχ (70’) επικράτησε 1-0 της Γουινέα Μπισάου και με την παρθενική της νίκη στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους «16».

Copa Africa: Αγκαλιά με την πρόκριση η Αίγυπτος, 1-0 τη Γουινέα Μπισάου

Την παρθενική της νίκη στον 4ο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πανηγύρισε η Αίγυπτος, που την φέρνει πλέον ένα «βήμα» πριν τους «16» της διοργάνωσης.

Οι «Φαράω» γύρισαν "σελίδα" μετά την ήττα από τη Νιγηρία στην πρεμιέρα του γκρουπ και στην δεύτερη αγωνιστική κέρδισαν 1-0 τη Γουινέα Μπισάου, με αποτέλεσμα να πάρουν τους πρώτους πόντους στα τελικά του φετινού θεσμού.

Έτσι, στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Σουδάν την προσεχή Τετάρτη (19/1) θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν ένα ακόμα τρίποντο, ώστε ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος να «σφραγίσουν» την είσοδό τους στην επόμενη φάση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αίγυπτος εμφανίστηκε ανώτερη της Γουινέα Μπισάου και παρότι η τελευταία προσπαθούσε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, τελικά στο 70’ ήρθε το γκολ για τους «Φαράω» με τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, που τους χάρισε και το τρίποντο.

Υπενθυμίζεται ότι από τον συγκεκριμένο όμιλο έχει ήδη προκριθεί στους «16» η Νιγηρία.

Το σημερινό (15/1) πρόγραμμα του 4ου ομίλου
Νιγηρία – Σουδάν 3-1
(3’ Τσουκουέζε, 45’ Αβονίγι, 46’ Μόουζες Σιμόν – 70’ Κιντίρ)

Γουινέα Μπισάου- Αίγυπτος 0-1
(70’ Σαλάχ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ