Copa Africa: Στους «16» η Νιγηρία του Ονιεκούρου, 3-1 το Σουδάν

Η Νιγηρία με το 3-1 επί του Σουδάν «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες της στον τέταρτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και «σφράγισε» την πρόκρισή της στους «16» της διοργάνωσης. Στον πάγκο έμεινε ο Ονιεκούρου του Ολυμπιακού.

Copa Africa: Στους «16» η Νιγηρία του Ονιεκούρου, 3-1 το Σουδάν

Τη συμμετοχή της στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής «σφράγισε» η Νιγηρία.

Οι «σούπερ αετοί» επιβλήθηκαν με το ευρύ 3-1 του Σουδάν και με την δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης πήραν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στην αποστολή των θριαμβευτών βρισκόταν και ο Χένρι Ονιεκούρου, ωστόσο ο άσος του Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.

Η Νιγηρία έβαλε τις «βάσεις» για τη νίκη της στο πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο τρίτο λεπτό της συνάντησης άνοιξε το σκορ με το γκολ που πέτυχε ο Σάμιουελ Τσουκουέζε, ενώ στις καθυστερήσεις του 45λέπτου διπλασίασε τα τέρματά της με τον Τάιβο Αβονίγι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46’) ήρθε και το 3-0 των «σούπερ αετών» με τον Μόουζες Σιμόν και στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης το μόνο που κατάφερε το Σουδάν ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 70’ με πέναλτι του Κιντίρ.

Το Σουδάν με την ήττα αυτή παρέμεινε στον έναν πόντο στο γκρουπ, που το βάζει πλέον σε περιπέτειες ενόψει της προσπάθειάς του για πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Το σημερινό (15/1) πρόγραμμα του 4ου ομίλου
Νιγηρία – Σουδάν 3-1
(3’ Τσουκουέζε, 45’ Αβονίγι, 46’ Μόουζες Σιμόν – 70’ Κιντίρ)

21.00: Γουινέα Μπισάου- Αίγυπτος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ