Copa Africa: Αποκλείστηκε ο γκολκίπερ της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμποχούο, λόγω ντόπινγκ!

Ο βασικός τερματοφύλακας της Ακτής Ελαφαντοστού, Σιλβέν Γκμποχούο, αποκλείστηκε από το Copa Africa, αφού βρέθηκε θετικός στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, που συνιστούν ντόπινγκ.

Copa Africa: Αποκλείστηκε ο γκολκίπερ της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμποχούο, λόγω ντόπινγκ!

«Σεισμό» στην αποστολή της Ακτής Ελεφαντοστού, αλλά και εν γένει στο 33ο Copa Africa σηματοδότησε η είδηση ότι η FIFA προχώρησε στον αποκλεισμό του τερματοφύλακα της Ακτής Ελεφαντοστού, Σιλβέν Γκμποχούo, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών, που συνιστούν φαρμακοδιέγερση.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος, βασικός κίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας της δυτικής Αφρικής, βρέθηκε θετικός στη διεγερτική ουσία, τριμεταζιδίνη, την οποία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ, συγκαταλέγει στις απαγορευμένες ουσίες.

Την είδηση αποκάλυψε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αιθιοπίας, την παραμονή της έναρξης διοργάνωσης (8/1), αλλά οι Ιβοριανοί αποφάσισαν να συμπεριλάβουν κανονικά στην αποστολή της ομάδας, με την ελπίδα να αλλάξει η απόφαση μετά την αναφορά τους ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε οφθαλμική θεραπεία που έκανε ο παίκτης.

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Πατρίς Μπομέλ υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Στις αρχές του περασμένου έτους ζητήσαμε από τον Σιλβέν να κάνει μια οφθαλμολογική εξέταση, όπως κάνουν συχνά οι τερματοφύλακες. Το έκανε στην Αμπιτζάν. Ο γιατρός που τον εξέτασε συνταγογράφησε τα φάρμακα. Ο Σιλβέν πήρε το φάρμακο τον Μάρτιο, αλλά από τότε το σταμάτησε. Ενημερωθήκαμε για το αποτέλεσμα στις 27 Δεκεμβρίου. Υπήρχαν ίχνη της ουσίας στα ούρα του. Δώσαμε τη συνταγή».

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα των «Ελεφάντων» στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής την Τετάρτη (12/1, 21.00) απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα.