Εθνική Ελπίδων: Νίκησε με 1-0 την Ισλανδία

Η Εθνική Ελπίδων νίκησε με 1-0 την Ισλανδία στην προσπάθεια που κάνει να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Εθνική Ελπίδων: Νίκησε με 1-0 την Ισλανδία

Μια αγχώδη αλλά σημαντική νίκη στην προσπάθειά της να προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας πέτυχε η Εθνική Ελπίδων στο παιχνίδι με τη δυνατή Ισλανδία στο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης (1-0). Σκόρερ του ελληνικού γκολ ο Γιάννης Μιχαηλίδης στο 37΄ με εύστοχο πέναλτι.

Εθνική Νέων: Ισοπαλία με Γερμανία (1-1) και αποκλεισμός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Το πέναλτι κέρδισε ο Μπότος από τον Πάλμασον που τον τράβηξε και τον έριξε εντός περιοχής, ύστερα από πάσα του Μιχαηλίδη στην πλάτη της ισλανδικής άμυνας. Η Ελλάδα αγωνίστηκε με δέκα σε ολόκληρο το β' ημίχρονο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κανελλόπουλου στο 46'. Οι Ισλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 71', όταν ο Βίλουμσον αστόχησε (δοκάρι και άουτ) στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπιάρκασον από τον Ζαγαρίτη.

Η Εθνική είχε δύο ακόμη κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, με τετ α τετ του Ευθύμη Χριστόπουλου στο 43' από κάθετη του Μπότου (έδιωξε ο Πάλμασον) και στο 75' όταν ο Τερεζίου πέρασε ωραία στον Ζαγαρίτη, το διαγώνιο πλασέ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 90+2' ο Τζολάκης πραγματοποίησε σπουδαία απόκρουση σε πλασέ του Μάγκνουσον από τη μικρή περιοχή και κράτησε τη νίκη της Εθνικής Ελπίδων.

Ελλάδα: Τζολάκης, Διαμαντής, Ι. Χριστόπουλος, Μιχαηλίδης, Λύρατζης, Κανελλόπουλος, Τσιγγάρας (77΄ Θυμιάνης), Σουρλής (86΄ Αθανασακόπουλος), Ζαγαρίτης, Ε. Χριστόπουλος (67΄ Τερεζίου), Μπότος.

Ισλανδία: Άντρεσον, Αντράσον, Φρίντρικσον (72΄ Ίνγκασον), Πάλμασον, Μπιάρκασον, Χέιμισον (83΄ Όσκαρσον), Χάραλντσον, Χλίσον, Κ. Θόρνταρσον, Μπιάρκαρσον (83΄ Βάλγκεϊρσον), Βίλουμσον (72΄ Μάγκνουσον).