Εθνική Νέων: Ισοπαλία με Γερμανία (1-1) και αποκλεισμός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Εθνική ομάδα Νέων αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με αντίπαλο τη Γερμανία στον 2ο προκριματικό όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εθνική Νέων: Ισοπαλία με Γερμανία (1-1) και αποκλεισμός από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πρόωρα ολοκληρώθηκε η πορεία της Εθνικής ομάδας Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού στην τελευταία αγωνιστική του προκριματικού της ομίλου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το θετικό αποτέλεσμα που θα της χάριζε και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειαζόταν τη νίκη στο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία στο «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου, αλλά αναδείχτηκε τελικά ισόπαλο 1-1 με τα «πάντσερ», με αποτέλεσμα η Γερμανία να βρεθεί στη δεύτερη προνομιούχα θέση του γκρουπ, πίσω από τη Ρωσία, η οποία με τη σειρά της επιβλήθηκε εύκολα στην Πάτρα των Νησιών Φερόε με 5-0.

Η «γαλανόλευκη» βρέθηκε με την... πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς σα να μην έφτανε το 0-1 των Γερμανών με το τέρμα του Κάντε (49’) εν συνεχεία στο 54’ έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουλιεράκη με δεύτερη κίτρινη.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ελλάδα, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, έφτασε τελικά στην ισοφάριση (1-1) στο 62΄ με τον Κούτσια, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ρίντελ, αλλά δεν ευτύχησε να πετύχει και την ανατροπή στο παιχνίδι, παρά τις επίμονες επιθετικές προσπάθειες των διεθνών.

Έτσι, στην Elite Round προκρίθηκαν η Ρωσία και η Γερμανία.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Αγγελόπουλος, Γωγουβίτης, Καλογερόπουλος (80΄ Τζαβίδας), Κουλιεράκης, Κίτσος, Καραμάνης, Ντόι (69΄ Καστανάρας), Χριστόπουλος Η., Κουτεντάκης (46΄ Καράκουτης), Κούτσιας, Κρυπαράκος (55΄ Α. Χριστόπουλος).

Γερμανία: Ούρμπιγκ, Γκούντερ, Άρεϊ- Μπι, Χέρολντ, Κραφτ (81΄ Κόστκα), Βάγκνερ, Κέσικ, Κάντε, Ζίεμπ (73΄ Χέτβερ), Γκούρπουζ (46΄ Ρίντελ), Γκεντικλί (85΄ Τζέσεν).

Η τελική βαθμολογία: