Μαντσίνι: «Συγκεντρωνόμαστε στα ματς του Μαρτίου. Η Ιταλία θα είναι στο Μουντιάλ»

Σίγουρος για την παρουσία της εθνικής Ιταλίας στα τελικά του Μουντιάλ 2022 παρουσιάστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος στρέφει πλέον το βλέμμα του στα μπαράζ των προκριματικών.

Μαντσίνι: «Συγκεντρωνόμαστε στα ματς του Μαρτίου. Η Ιταλία θα είναι στο Μουντιάλ»

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις της εθνικής Ιταλίας μετά το «στείρο» 0-0 με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ στην τελευταία «μέρα» του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Τι κι αν οι πρωταθλητές Ευρώπης ήθελαν τη νίκη ώστε να πάρουν την απευθείας πρόκριση στα τελικά, εκ του αποτελέσματος τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του γκρουπ και πλέον θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω των πλέι-οφ των προκριματικών της διοργάνωσης.

Παρόλα αυτά, ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι η Ιταλία θα βρίσκεται κανονικά στα γήπεδα του Κατάρ για τα τελικά του Μουντιάλ.

«Είπα στους παίκτες μου ότι τώρα πια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια του Μαρτίου, όπου θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, θα πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το τρόπαιο.

Έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη με την Βουλγαρία ενώ είχαμε και δύο πέναλτι υπέρ μας στα ματς με τους Ελβετούς, ήταν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει», σημείωσε σχετικά.