Κατάρ: Δεν υπάρχουν δωμάτια για τους επισκέπτες του Μουντιάλ!

Νέο δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χώροι στέγασης για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το Κατάρ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Κατάρ: Δεν υπάρχουν δωμάτια για τους επισκέπτες του Μουντιάλ!

Ύστερα από τα ρεπορτάζ για τη μεταχείρισή τους προς τους μετανάστες – εργάτες στα εργοτάξια, ήρθε ένα ακόμα δημοσίευμα που αφορά το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί εκεί.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χώροι στέγασης για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τη χώρα και να δουν από κοντά τις αναμετρήσεις του μεγαλύτερου και πιο ιστορικού, ποδοσφαιρικού θεσμού.

Οι διοργανωτές ελπίζουν πως θα προσελκύσουν 1,2 εκ. επισκέπτες αλλά είναι σε θέση να διαθέσουν έως και 13.000 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων!

Μουντιάλ 2022: Η Διεθνής Αμνηστία εναντίον του Κατάρ για απέλαση εργατών

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό όταν η διοργανώτρια χώρα δίνει υποσχέσεις για διαθέσιμα και οικονομικά καταλύματα και μετά πλησιάζουμε σε ένα τουρνουά και βλέπουμε έλλειψη», δήλωσε ο Ρόναν Εβιάν, εκτελεστικός διευθυντής του Football Supporters Europe, ενός δικτύου Ευρωπαίων οπαδών ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του «Qatar Tourism», η χώρα θα έχει λιγότερα από 50.000 δωμάτια ξενοδοχείων έτοιμα μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Μάλιστα, δεν είναι όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέσιμα στους οπαδούς, καθώς πολλά έχουν κρατηθεί για αποστολές και στελέχη της FIFA.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει σε όλα τα ξενοδοχεία να δέχονται ατομικές κρατήσεις από τον Νοέμβριο μέχρι την ολοκλήρωση του τουρνουά στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε νωρίτερα φέτος.

Ο αγώνας για εξασφάλιση διαμονής έχει δει ορισμένα επιπλωμένα διαμερίσματα και βίλες να νοικιάζονται μόνο σε ενοικιαστές που συμφωνούν σε βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.