Φαν’τ Σιπ: «Φτιάχνουμε φάσεις, θα πρέπει να γίνουμε πιο… χειρουργικοί» (vid)

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ υποστήριξε πως η εθνική ομάδα κάνει φάσεις αλλά δεν σκοράρει εύκολα.

Φαν’τ Σιπ: «Φτιάχνουμε φάσεις, θα πρέπει να γίνουμε πιο… χειρουργικοί» (vid)

Πρόβλημα στο γκολ έχει η εθνική ομάδα σύμφωνα με τον Τζον Φαν’τ Σιπ. Η «γαλανόλευκη» όπως είπε ο κόουτς δημιουργεί φάσεις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Εθνική: Απογοήτευση και αποφάσεις

Για το πώς εξηγεί τα αρνητικά αποτελέσματα και αν είναι πνευματικής φύσεως το πρόβλημα: «Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια που δώσαμε ότι φτιάχνουμε φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αργοί, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο φτιάξαμε καλές ευκαιρίες για να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Αν δεν το βάλεις, τότε ξέρεις πως θα το κάνουν οι αντίπαλοι και θα σε τιμωρήσουν. Στα τελευταία 15 λεπτά έγινε ανοιχτό παιχνίδι όπου είχαν ευκαιρίες και οι δύο πλευρές είχαν δύο καλές ευκαιρίες οι αντίπαλοι και 1-2 εμείς, Είναι κάτι που πρέπει να φτιάξουμε, να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, πιο κυνικοί. Αν δεν σκοράρεις όμως, κάνεις δύσκολη τη ζωή σου. Θα πρέπει να γίνουμε πιο… χειρουργικοί και να φτάνουμε στο γκολ».

Τσιμίκας: «Δεν ήμασταν σοβαροί και το πληρώσαμε»

Για το αν αποτελεί πρόβλημα ο τρόπος που διαχειρίζεται η Εθνική τα παιχνίδια της: «Εάν γυρίσουμε πίσω, μπορείς να δεχτείς γκολ. Πριν κάνουν το 1-1 εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να μας δημιουργήσουν φάσεις στην περιοχή μας, δεν μας έκαναν ευκαιρίες ενώ είχαμε εμείς ευκαιρίες για το 2-0. Μετά το 1-1 πήραμε ρίσκα και δεν είχαν και οι άλλοι τίποτα να χάσουν, πήγαν για τη νίκη και έτσι το ματς ήταν καλό και ευχάριστο για τους ουδέτερους. Είχαμε και εμείς ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Δεν συμφωνώ με τη λογική του να παίζουμε για να κρατήσουμε το 1-0 και για αυτό πήγαμε για δεύτερο γκολ».

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1: Με το κεφάλι… χαμηλά (highlights)

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι ο φορ της Εθνικής δεν σκοράρει, ανεξάρτητα από το ποιος παίζει: «Ο Μασούρας έχει σκοράρει, το ίδιο έχει κάνει και ο Παυλίδης με την Σουηδία. Δεν ισχύει αυτό, βάζουμε γκολ, δεν είναι πως δεν σκοράρουν οι επιθετικοί μας. Ο Μασούρας είχε μάλιστα ευκαιρία και για άλλο γκολ όπως και άλλοι παίκτες. Θα πρέπει να είμαστε πιο κυνικοί στα τελειώματά μας. Έχουμε δει και τον Μασούρα, τον Πέλκα, τον Τζόλη να έχουν ευκαιρίες».