Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Εκτέλεση από την άσπρη βούλα και αποκλεισμός(highlights)

Το αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Πολωνός Μαρτσίνιακ στο 26’ έκρινε το ματς της Ελλάδας με την Ισπανία (0-1) και οδήγησε την Εθνική μας εκτός Μουντιάλ

Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Εκτέλεση από την άσπρη βούλα και αποκλεισμός(highlights)

Η ήττα της Σουηδίας στην Γεωργία (2-0) άνοιξε τον δρόμο και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία, που αναμετρήθηκαν με αναπτερωμένες ελπίδες για πρόκριση και πρωτιά αντίστοιχα. Σε αυτήν την αντιπαράθεση η Ισπανία, αξιοποίησε το αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Πολωνός ρέφερι Μαρτσίνιακ, σκόραρε στο 26’ (0-1) και κράτησε ως το φινάλε την νίκη.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στους «φούριας ρόχας» να περάσουν στην πρώτη θέση της κατάταξης και πλέον βολεύονται με δύο αποτελέσματα την Κυριακή, οπότε θα υποδεχθούν την Σουηδία. Αντίθετα, η Εθνική μας έμεινε παρά την προσπάθεια που έκανε με άδεια χέρια και εκτός της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ενθαρρυντικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που πίεσε ψηλά, στάθηκε ανταγωνιστικά, ενώ σκόραρε με τον Μασούρα στο 21’ (ήταν οφσάιντ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού). Όλα άλλαξαν από τη στιγμή που η Ισπανία πήρε το προβάδισμα,. Στη συνέχεια η ομάδα του Λουίς Ενρίκε διαχειρίστηκε το προβάδισμα με άνεση και ήταν αυτή που στάθηκε περισσότερο απειλητικά στη διάρκεια του αγώνα.

Της έλειψαν η καλή τελική πάσα και τα τελειώματα για να βάλει ένα δεύτερο γκολ και να απλοποιήσει πιο νωρίς την νίκη της. Η δική μας Εθνική ούτως ή άλλως εύκολο γκολ δεν έχει, πόσω μάλλον όταν προσπαθούσε να ανέβει ποδοσφαιρικό Έβερεστ, επιδιώκοντας την ανατροπή στο σκορ που θα της επέτρεπε να ελπίζει στην πρόκριση.

ΤΟ ΓΚΟΛ

26’: Ο Καγιά εκτέλεσε κόρνερ και στην μονομαχία του Γιαννούλη με τον Μαρτίνεθ ο διαιτητής Μαρτσίνιακ υπέδειξε πέναλτι. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων και για επιθετικό φάουλ του Λαπόρτ στον Γούτα και για μή παράβαση του Γιαννούλη στη συνέχεια, το VAR επιβεβαίωσε τον Πολωνό. Ο Σαράμπια εκτέλεσε με το αριστερό στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ για την Ισπανία (0-1).

Η μικρογραφία
Ελλάδα-Ισπανία 0-1
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Σκόρερ: 26’ πέναλτι Σαράμπια.
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κάρτες: Γούτας, Σιώπης, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Σαράμπια,. Καρβαχάλ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (67’ Λημνιός), Γούτας, Τζαβέλλας, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (78’ Πέλκας), Μάνταλος, Μασούρας (46’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Δουβίκας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Γκαγιά, Λαπόρτ, Μαρτίνεθ (89’ Αθπιλικουέτα), Ρόντρι, Κόκε, Γκάβι (65’ Μπουσκέτς), Σαράμπια (56΄’ Όλμο), Ντε Τομάς (56’ Ροντρίγκο), Μοράτα (65’ Φορνάλς).