Οδυσσέας Βλαχοδήμος: «Το πρόβλημα είναι πως η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας»

Ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε για το ματς με την Ισπανία, απόψε (11/11, 21.45) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος: «Το πρόβλημα είναι πως η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας»

Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει απόψε (11/11, 21:45) την Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ελπίδα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησε για το παιχνίδι και τις πιθανότητες πρόκρισης.

Για την προετοιμασία της Ελλάδας για τον σημερινό κρίσιμο αγώνα: «Έχουμε αναλύσει πολύ καλά την Ισπανία και ξέρουμε ότι είναι μια φανταστική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το παιχνίδι μας, με τα όπλα που μας δίνει ο προπονητής. Θα τους κάνουμε όσο το δυνατόν πιο δύσκολο για να μην κερδίσουν το παιχνίδι».

Για την πρόκριση: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι στο χέρι μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια για να έχουμε ελπίδες να είμαστε εμείς στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα play-off. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά πιστεύουμε».

Για την ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων: «Ήταν ένας σπουδαίος βαθμός για εμάς, κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι λαμβάνοντας υπόψη ότι απέναντί μας είχαμε την Ισπανία. Κάναμε ό,τι μας ζήτησε ο προπονητής και βγήκε. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με νίκη, φυσικά».

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο της Ελλάδας: «Ήταν άμυνα για πολύ καιρό, αλλά εδώ και μερικά χρόνια νομίζω ότι παίξαμε αρκετά καλά και επιθετικά. Έχουμε ένα πλάνο για το παιχνίδι, να αμυνόμαστε πολύ καλά και να βγαίνουμε καλά στην αντεπίθεση».

Για το δυνατό σημείο της Ισπανίας: «Όλοι ξέρουν ότι είναι μια ομάδα που το δυνατό της σημείο είναι η κατοχή. Ο έλεγχος της μπάλας είναι η μεγαλύτερη αρετή της. Στη συνέχεια ξέρουν πώς να βρίσκουν τα κενά στην επίθεση».

Τέλος ο διαθνής τερματοφύλακας μίλησε για την επιλογή του να γίνει τερματοφύλακας και πως τον ρόλο που έπαιξε ότι ήταν ο μικρός αδερφός: «Γιατί ο αδερφός μου είναι ο μεγαλύτερος και ήθελε απλά να κλωτσάει την μπάλα στο τέρμα. Εγώ λοιπόν που ήμουν ο μικρός έπρεπε να γίνω τερματοφύλακας. Δεν έχω παίξει ποτέ κάτι άλλο, γιατί από παιδί ήμουν τερματοφύλακας. Υποθέτω ότι πρέπει να ευχαριστήσω τον αδερφό μου...»