Euro 2024: Στη Φρανκφούρτη η κλήρωση των προκριματικών

Η Φρανκφούρτη ορίστηκε για τις 9 Οκτωβρίου του 2022 για να φιλοξενήσει την κλήρωση των προκριματικών του Euro 2024. Στα γήπεδα της Γερμανίας η τελική φάση της διοργάνωσης.

Euro 2024: Στη Φρανκφούρτη η κλήρωση των προκριματικών

Έχουν περάσει λίγοι μόνο μήνες από εκείνον τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ», τον περασμένο Ιούλιο, ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία, που ανέδειξε την «σκουάντρα ατζούρα» ως τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Πλέον, ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας έκδοσης της διοργάνωσης και, όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου του 2022 θα διεξαχθεί η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Euro 2024 στο εκθεσιακό κέντρο της Φρανκφούρτης «Meshal Frankfurt's Festhalle».

Στην συγκεκριμένη κλήρωση 54 εθνικές ομάδες θα μάθουν τους αντιπάλους τους στους ομίλους και θα ξεκινήσουν να κάνουν όνειρα για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024, που θα διοργανώσει η Γερμανία στα γήπεδά της από τις 14 Ιουνίου του 2024 ως τις 14 Ιουλίου.

Η Φρανκφούρτη φιλοξένησε τελευταία φορά κλήρωση τον Δεκέμβριο του 2003, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, το οποίο διεξήχθη επίσης στη Γερμανία, ενώ σημειώνεται πως το Euro 2024 επιδίωξε να διοργανώσει και η Τουρκία αλλά η Γερμανία ήταν αυτή που συγκέντρωσε τελικά τους περισσότερους ψήφους (12).

«Η κλήρωση είναι το πρώτο βήμα για πολλές ομάδες που φιλοδοξούν να παίξουν στο EURO 2024 στη Γερμανία. Ανυπομονούμε για μια συναρπαστική κλήρωση και ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες έναν δίκαιο και συναρπαστικό αγώνα για να φανεί ποια είναι η καλύτερη από τις καλύτερες στην Ευρώπη», υποστήριξε ο διευθυντής του τουρνουά EURO 2024, Φίλιπ Λαμ.

Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος των διοργανώσεων της UEFA, Μάρτιν Κάλεν, σημείωσε με την σειρά του: «Η κλήρωση για την προκριματική φάση και η κλήρωση για την τελική φάση είναι δύο μεγάλα διεθνή γεγονότα ενόψει του τουρνουά. Βοηθούν τις ομάδες να οργανώσουν τα σχέδιά τους. Λόγω της θέσης, της εμπειρίας και του πάθους για εκδηλώσεις, το Messe Frankfurt είναι ο ιδανικός χώρος. Αυτό είναι το τελευταίο ορόσημο στο δρόμο προς το EURO, μετά την κυκλοφορία του λογότυπου».