Nations League: Η Ισπανία 2-1 στον τελικό, έσπασε το αήττητο 37 ματς της Ιταλίας, που έπαιζε με 10!

Η Ισπανία νίκησε 2-1 την Ιταλία μέσα στο «Σαν Σίρο» και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Nations League (10/10), σπάζοντας παράλληλα και το αήττητο σερί 37 αγώνων των πρωταθλητών Ευρώπης.

Nations League: Η Ισπανία 2-1 στον τελικό, έσπασε το αήττητο 37 ματς της Ιταλίας, που έπαιζε με 10!

Η εθνική ομάδα της Ισπανίας ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μάχη με την αντίστοιχη της Ιταλίας στα ημιτελικά του Nations League. Η «φούρια ρόχα» κέρδισε 2-1 τους πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου και όχι μόνο εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά παράλληλα έσπασε το αήττητο σερί 37 αγώνων της «σκουάντρα ατζούρα». Για πρώτη φορά μάλιστα έχασε στο "Σαν Σίρο".

Μετά από την επιτυχία αυτή, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε περιμένει πλέον τον νικητή του αυριανού (7/10) ετέρου ημιτελικού ανάμεσα στο Βέλγιο και την Γαλλία για να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός της την προσεχή Κυριακή (10/10) με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Στο ματς του «Σαν Σίρο» ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, έκανε την έκπληξη, καθώς ξεκίνησε το βασικό σχήμα τον πιτσιρικά Γκάβι της Μπαρτσελόνα, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 62 μηνών έγινε ο νεότερος που έκανε ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Πέραν τούτου όμως, αίσθηση προκάλεσαν στο Μιλάνο και οι αποδοκιμασίες των Ιταλών προς το πρόσωπο του τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα στο ζέσταμα της «σκουάντρα ατζούρα», μιας και οι οπαδοί της Μίλαν δεν του συγχώρησαν τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τους «ροσονέρι» το καλοκαίρι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα του ματς, η Ισπανία έβαλε τις «βάσεις» για την πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν σημείωσε και τα δύο της τέρματα.

Η αρχή έγινε στο 17’ ο Φεράν Τόρες που έγραψε το 0-1 από ασίστ του Ογιαρθάμπαλ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι (0-2).

Για την ιστορία, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η εθνική ομάδα της Ιταλίας δέχτηκε δύο τέρματα σε ένα ματς, ύστερα από τον Ιούνιο του 2018!

Η Ιταλία με την σειρά της έμεινε με δέκα παίκτες στο 42’ λόγω αποβολής του Μπονούτσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και όσο κι αν προσπάθησε να αποσοβήσει την ήττα και τον αποκλεισμό της τελικά δεν τα κατάφερε. Ένα σουτ του Μπερναρντέσκι στο 34’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της ισπανικής εστίας και στην επανάληψη το μόνο που κατάφεραν οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν να μειώσουν με τον Πελεγκρίνι στο 83’ για το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Καράσεφ (Ρωσία).

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Μπαρέλα (72’ Καλάμπρια), Ζορζίνιο (64’ Πελεγκρίνι), Βεράτι (58’ Λοκατέλι), Κιέζα, Ινσίνιε (58’ Κέαν), Μπερναντέσκι (46’ Κιελίνι).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτε, Πάου Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75’ Μερίνο), Μπούσκετς, Γκάβι (84’ Σ. Ρομπέρτο), Σαράμπια (75’ Ζιλ), Οϊαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες (46’ Πίνο).