Τζολάκης: «Έχουμε δύο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια»

Η Εθνική Ελπίδων ξεκίνησε την προετοιμασία της για τους εκτός έδρας αγώνες της με τη Λευκορωσία (08/09) και την Κύπρο (12/09) για τα προκριματικά του EURO U21. Οι δηλώσεις των Κώστα Τζολάκη, Λευτέρη Λύρατζη.

Τζολάκης: «Έχουμε δύο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια»

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελπίδων Κώστας Τζολάκης δήλωσε για τους αγώνες με τη Λευκορωσία και την Κύπρο:

«Είναι δύο σημαντικά και κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Πιστεύω ότι βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός και δίνουμε παιχνίδια, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και θα πρέπει να το διατηρήσουμε και να βασιστούμε σε αυτό στο μικρό διάστημα της προετοιμασίας μας. Αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στον αγώνα με τη Λευκορωσία, θέλουμε το αποτέλεσμα εκεί και μετά θα ασχοληθούμε με αυτόν της Κύπρου. Προέχει να πάμε καλά στο πρώτο ματς. Ωστόσο και η Κύπρος φυσικά και θέλει προσοχή, ας μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο παιχνίδι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη και μείναμε στο 0-0».

Ο Λευτέρης Λύρατζης επίσης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής Ελπίδων και μάλιστα με έμφαση:

«Το κλίμα δεν είναι απλώς καλό, θα το χαρακτήριζα οικογενειακό. Μάλιστα, θα το καταλάβουν άμεσα και τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα, τα οποία πολύ γρήγορα θα ενσωματωθούν καθώς θα συμβάλλουμε και οι παλιότεροι σε αυτό. Επίσης είμαστε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, καθώς κάποιοι από εμάς έχουμε αρχίσει και έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας. Όπως τονίζει και ο προπονητής μας στις συζητήσεις μας, βλέπουμε τα ματς ένα ένα, οπότε αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με τη Λευκορωσία. Θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το γεγονός ότι το διάστημα που δουλεύουμε ως ομάδα είναι μικρό, και να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό σημείο στους αγώνες. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Λευκορωσία και μετά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και στην Κύπρο».

Ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος (γεν. 2001) κλήθηκε αντί του Ιωάννη Φοίβου Μπότου στην αποστολή.