Λουίς Ενρίκε: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς, αλλά…»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, αναφέρθηκε στην προσπάθεια πρόκρισης της «φούρια ρόχα» στα τελικά του Μουντιάλ 2022 από τον δεύτερο προκριματικό όμιλο, που μετέχει και η Εθνική.

Λουίς Ενρίκε: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς, αλλά…»

Ικανοποίηση επικρατεί στο «στρατόπεδο» της εθνικής Ισπανίας, μετά τη νίκη με 2-0 επί του Κοσόβου στην Πρίστινα για τον δεύτερο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που μετέχει και η Εθνική μας.

Με το τρίποντο αυτό η «φούρια ρόχα» ξέφυγε στην κορυφή της κατάταξης από τους διώκτες της και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής του συγκροτήματος, ωστόσο, Λουίς Ενρίκε, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, ενόψει και των υπολοίπων αναμετρήσεων στο γκρουπ.

Μετά τη νίκη κόντρα στο Κόσοβο, είπε:

«Ήταν σαν ένας τοκετός με επιπλοκές. Αυτά τα είδη παιχνιδιών είναι πάντα δύσκολα. Ο Σεπτέμβριος δεν είναι ο καλύτερος μήνας για να αγωνιστείς, είναι ένας μήνας στον οποίο δεν είσαι ακόμα ανταγωνιστικός. Μας κόστισε στην αρχή. Στο τέλος πήραμε τρεις βαθμούς. Υπάρχει ισότητα μεταξύ των ομάδων, το είδαμε και με το αποτέλεσμα της Ελλάδας και της Σουηδίας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς, αλλά έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα είναι εναντίον της Σουηδίας. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκρίθηκαν αυτοί ως πρώτοι και εμείς ως δεύτεροι. Το ότι εξαρτάται από εμάς δεν σημαίνει ότι θα το πετύχουμε. Είναι δύσκολο να κερδίσουμε δύο, τρία ή τέσσερα παιχνίδια μια σειρά».

Σημειώνεται ότι η Εθνική βρίσκεται στην τρίτη θέση του ομίλου και απέχει επτά πόντους από την Ισπανία, αλλά έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.

Τον επόμενο μήνα η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γεωργία (9/10) στο Μπατούμι και την Σουηδία (12/10) στην Σόλνα, πριν υποδεχτεί στη χώρα μας την Ισπανία (11/11) και το Κόσοβο (14/11).