Ελλάδα - Κύπρος 0-0: Πρεμιέρα με το αριστερό για τις Ελπίδες στα προκριματικά του Euro

Η Εθνική Ελπίδων έμεινε στην ισοπαλία χωρίς σκορ (0-0) με την Κύπρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την 1η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro και δεν ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο όπως θα ήθελε.

Ελλάδα - Κύπρος 0-0: Πρεμιέρα με το αριστερό για τις Ελπίδες στα προκριματικά του Euro

Νίκη επιθυμούσε η Εθνική Ελπίδων στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του Euro U21 του 2021-23 με αντίπαλο το αντίστοιχο συγκρότημα της Κύπρου, ωστόσο η «λευκή» ισοπαλία σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Η πρεμιέρα των δύο χωρών στον 4ο προκριματικό όμιλο πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» το απόγευμα της Πέμπτης (25/3) και πρόσφερε έναν αγώνα με ένταση και συγκινήσεις αλλά όχι γκολ.

Συνολικά η ελληνική ομάδα προσπάθησε περισσότερο για το γκολ που μπορεί και να έφτανε για τη νίκη σε ένα γενικά κλειστό ματς, όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Η κυπριακή από την πλευρά της επιχείρησε με αντεπιθέσεις να ανοίξει το σκορ και μάλιστα είχε δύο πολύ μεγάλες φάσεις ώστε να τα καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα ανήκε στην Ελλάδα και ήταν το οριζόντιο δοκάρι του Ιωαννίδη μόλις στο 8' με κοντινό πλασέ. Η Κύπρος απάντησε με τους Ναούμ και Κακουλλή μέσα σε δύο λεπτά (35'-36'), ωστόσο ο Μανδάς στην πρώτη περίπτωση και η αστοχία του Κύπριου φορ στη δεύτερη διατήρησαν το 0-0. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα εξαιρετικό σουτ του Μαχαίρα που έβγαλε πολύ ωραία ο Κίττος στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν περισσότερες φάσεις, με πιο χαρακτηριστικές το σουτ του Κωστή από πλεονεκτική θέση που εξουδετέρωσε ο Μανδάς (50'), το σκαστό σουτ του Τσαούση που κατέληξε κόρνερ (60'), αλλά και την εξ επαφής προσπάθεια του Ιωαννίδη που βρήκε πάνω στον Κύπριο γκολκίπερ στο 66'.

Το 0-0 σίγουρα αφήνει περισσότερο ικανοποιημένο τον Γιάννη Οκκά, σε αντίθεση με τον συνονόματό του Γκούμα που βλέπει ότι έχει αρκετή δουλειά μπροστά του μέχρι να παντρέψει, όπως δήλωσε και ο ίδιος παραμονές του αγώνα, τους νέους με τους παλιούς ποδοσφαιριστές ώστε να φτιάξει την ομάδα που οραματίζεται. Και που θα στοχεύει σε διακρίσεις και προκρίσεις.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 0-0

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Σκόρερ: -

Διαιτητής: Λίντχουτ (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 44' Λύρατζης, 90'+6' Θυμιάνης / 56' Κωστή, 88' Ηλία

Οι συνθέσεις

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Μανδάς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσαούσης (64' Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (64' Κούτσιας), Τσιγγάρας, Θυμιάνης, Εμμανουηλίδης (79' Πινακάς), Ιωαννίδης, Μαχαίρας (64' Χριστόπουλος).

ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Οκκάς): Κίττος, Σεργίου, Κέρκεζ, Κυπριανού, Νικολάου (75' Γαβριήλ), Χρυσοστόμου (65' Ηλία), Παναγιώτου, Ναούμ, Κωστή (84' Αβραάμ), Κατσαντώνης (75' Λουκά), Κακουλλή (64' Παρούτης).