Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Ισπανία 3-1 το Κόσοβο, η Β. Μακεδονία έκανε «μπαμ» (highlights)

Η Ισπανία νίκησε 3-1 το Κόσοβο και διπλασίασε τις νίκες της στον όμιλο της Εθνικής. Η Βόρεια Μακεδονία σόκαρε τη Γερμανία (1-2). Αποτελέσματα, το πρόγραμμα, οι σκόρερ και τα highlights των αγώνων.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Ισπανία 3-1 το Κόσοβο, η Β. Μακεδονία έκανε «μπαμ»  (highlights)

Δανία, Αγγλία και Ιταλία προχώρησαν με το απόλυτο μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ενώ στην Αρένα του Ντούισμπουργκ η Βόρεια Μακεδονία έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη στο ξεκίνημα της διοργάνωσης με το «διπλό» επί της Γερμανίας!

Τα πάντσερ προέρχονταν από δύο νίκες σε ισάριθμα ματς που έδωσαν προηγουμένως, ωστόσο, απόψε η ομάδα του Ιγκόρ Ανγκελόφσκι τους «προσγείωσε ανώμαλα» επικρατώντας με 2-1 και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον με το... καλημέρα στο 10ο γκρουπ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και παρότι ισοφαρίστηκαν, βρήκαν το κουράγιο να πετύχουν και δεύτερο τέρμα λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης και να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Η Δανία βρίσκεται σε δαιμονιόδη φόρμα και μετά το εμφατικό 8-0 επί της Μολβαδίας, διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας και την Αυστρία κι από πολύ νωρίς έχει πάρει το προβάδισμα για την πρωτιά του 6ου ομίλου και κατ΄ επέκταση για την απευθείας πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Το 3Χ3 έκανβε και η Αγγλία στο ντέρμπι του 9ου ομίλου με την Πολωνία. Τα «Τρία Λιοντάρια» με το «χρυσό» γκολ του Μαγκουάιρ λίγο πριν το τέλος έκαμψαν την αντίσταση των Πολωνών με 2-1, που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (τραυματίας).

Η Ιταλία από την πλευρά της, αν και δυσκολεύτηκε στο Βίλνιους πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη, αυτή την φορά με 2-0 επί της Λιθουανίας η οποία μετά από 2 ματς μετρά ισάριθμες ήττες.

Η Ισπανία «συνήλθε» άμεσα μετά το 1-1 με την Ελλάδα και με το 3-1 επί του Κόσοβου στη Σεβίλη πήρε.. κεφάλι στον 2ο όμιλο, όπου συμμετέχει και η Εθνική, ωστόσο, η Σουηδία που έχει το απόλυτο με 2 στις 2 νίκες μετά το ξεκίνημα και σήμερα είχε ρεπό μπορεί να βρεθεί ξανά στην κορυφή εφόσον συνεχίσει στον ίσιο ρυθμό στις επόμενες δύο αγωνιστικές που ακολουθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Την πρώτη της νίκη μετά από 2 σερί ήττες πέτυχε η Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης με 4-0 επί των Νήσων Φερόε, που μετά από 3 ματς μετρούν μόλις μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Τα ματς της 30/3

O Νίκος Κωστένογλου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Κύπρου με το 1-0 επί της Σλοβενία. Το χρυσό γκολ σημείωσε στο 42’ ο Πίττας με τρομερό σουτ.

Μάλιστα ο Πίττας στο 86’ μετά από ενέργεια του Λοΐζου βρέθηκε κοντά στο 2-0 αλλά νικήθηκε από τον Όμπλακ.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Αντωνίου, Σωτηρίου, Κούσουλος, Λαΐφης, Ιωάννου, Καστάνος (60’ Κιριάκου), Πίττας, Αρτυματάς (90+2' Γκόγκιτς), Παπουλής (82’ Λοΐζου), Π.Σωτηρίου (90+2' Ηλία)

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Μπάλκοβετς (81’ Κούτερ), Στοϊάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μπάιριτς, Κούρτιτς, Μπιόλ (58’ Τσρνγκόι), Λόβριτς (81’ Ζάχοβιτς), Ζάιτς (46’ Μπόχαρ), Κράμερ (58’ Βούκσιτς), Ίλιτσιτς

Στο Μπακού ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς σημείωσε και τα δυο γκολ (σύνολο πέντε στα τρία πρώτα παιχνίδια στον όμιλο) της νίκης της Σερβίας επί του Αζερμπαϊτζάν.

Άνοιξε το σκορ στο 16’ με σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά οι Αζέροι ισοφάρισαν στο 69’ με πέναλτι που έκανε ο Κόστιτς στον Μαχμούντοβ και το εκτέλεσε ο ίδιος.

Στα σκορ της ημέρας, το Βέλγιο συνέτριψε με το εντυπωσιακό 8-0 τη Λευκορωσία, ενώ η Ολλανδία ισοπέδωσε με 7-0 το Γιβραλτάρ εκτός έδρας.

Το πλέον συναρπαστικό παιχνίδι της Τρίτης, πάντως, έγινε στην Τουρκία. Εκεί η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές έδειχνε να οδεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στη διοργάνωση, καθώς προηγήθηκε 3-1 της Λετονίας.

Κι όμως, οι φιλοξενούμενοι με αντεπίθεση διαρκείας στο β' μέρος έφεραν το ματς στο 3-3, υποχρεώνοντας την Τουρκία στην πρώτη απώλεια βαθμών της στη διοργάνωση!

Στο ντέρμπι του 5ου ομίλου, η Ουαλία κατάφερε να πανηγυρίσει τους παρθενικούς τρεις βαθμούς στα προκριματικά, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Τσεχίας χάρη σε γκολ του Τζέιμς στο 82ο λεπτό!

Tα ματς της 28/3

Με τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για δεύτερο σερί ματς να δίνει μια εντυπωσιακή ασίστη η Σουηδία επικράτησε 3-0 στην Πρίστινα του Κοσόβου και ντουμπλάρισε τις νίκες της στο 2ο προκριματικό όμιλο της Ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Τον όμιλο της Εθνική μας. Τους μισούς από τους Σκανδιναβούς πόντους έχουν οι Βαλκάνιοι.

Τις νίκες της ζευγάρωσε κι η Ιταλία νικώντας 2-0, στη Σόφια, την, άποντη, Βουλγαρία για το 3ο γκρουπ.

Ισόβαθμη των «ατσούρι» οι γείτονες τους Ελβετοί που νίκησαν, με το μίνιμουμ σκορ, τους Λιθουανούς αφήνοντας τους δίχως συγκομιδή.

Νωρίτερα, η Γαλλία, που είχε ξεκίνησει την προσπάθεια της στον 4ο όμιλο μ' εντός έδρας ισοπαλία, κόντρα στην Ουκρανία (1-1) τα κατάφερε με τη ...δεύτερη κερδίζοντας, 2-0, στο Καζακστάν το αντιπροσωπευτικό συγκρότηματα της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Το σκορ για τους κατόχους του Παγκόσμιου τίτλου που φιλοδοξούν στο Κατάρ να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στη Ρωσία (2018) άνοιξε ο Ουσμάν Ντεμπελέ με το πρώτο του διεθνές γκολ εδώ και δύομιση χρόνια (από την 1η Ιουνίου του 2016!), ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μ' αυτογκόλ.

Στ' αξιοσημείωτα το χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ (75') που απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων (σ. πρώτο τους ματς στη διαδικασία) Μόκιν.

Με το ίδιο σκορ για το 9ο γκρουπ επικράτησε η Αγγλία της Αλβανίας, στα Τίρανα, με γκολ των Κέιν και Μάουντ. Ήταν η δεύτερη νίκη των «λιονταριών» σ' ισάριθμα ματς κόντρα στους Αλβανούς που είχαν ξεκινήσει νικηφόρα στην Ανδόρα.

Με 3-0 νίκησαν, τόσο οι Πολωνοί (με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι κι ένα του Σβιντέρσκι του ΠΑΟΚ), όσο κι οι Ούγγροι, Ανδόρρα και Σαν Μαρίνο αντίστοιχα κι ακολουθούν αήττητοι στο -2 από την ομάδα του Σάουθγκέιτ.

Με 2-0 κέρδισε κι η Αρμενία την Ισλανδία στο Γερεβάν, για τον 10ο όμιλο, κάνοντας το «δύο στα δύο» κι αφήνοντας τους Βορειοευρωπαίους άποντους μετά από 2 ματς.

Ισόβαθμη των Αρμένιων η Γερμανία με το 1-0 στο Βουκουρέστι επί της Ρουμανίας, ενώ η εντυπωσιακή Β. Μακεδόνια επικράτησε 5-0 και πήρε τους πρώτους της πόντους κόντρα στο άποντο Λιχτενστάϊν.

Ωστόσο το αποτέλεσμα της μέρας πέτυχε η Δανία που ζευγάρωσε τα τρίποντα της στο 6ο γκρουπ συντρίβοντας ...8-0 την Μολδαβία!

Στον ίδιο όμιλο η Αυστρία πέτυχε την πρώτη της νίκη με το 3-1 επί των Ν. Φερόε, ενώ η Σκωτία πήρε 2η σερί ισοπαλία στο Ισραήλ (1-1), που πήρε τον πρώτο του πόντο.

Τα ματς της 27/3

Τις νίκες τους ντουμπλάρισαν Ρωσία και Μαυροβούνιο στα πρώτα χρονικά ματς της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 για την Ευρωπαϊκή ζώνη.

Η «αρκούδα» (παρουσία 15.000 θεατών στο Σότσι!) επιβλήθηκε 2-1 της Σλοβενίας για τον 8ο όμιλο, με πρωταγωνιστή τον Αρτέμ Ντζιούμπα που σκόραρε δις κι έκανε το «2 στα 2» μετά τη νίκή στην Μάλτα, ενώ για το 7ο γκρουπ οι Μαυροβούνιοι επιβλήθηκαν ακόμη πιο εύκολα (4-1) του, άποντου (κι αδύναμου) Γιβραλτάρ, στην Ποντγκόριτσα.

Λίγο αργότερα τους Βαλκανίους μιμήθηκαν (για τον ίδιο όμιλο) οι Τούρκοι κερδίζοντας 3-0 τη Νορβηγία στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα. Πρωταγωνιστής ο Οζάν Τουφάν. Ο μέσος της Φενέρμπαχτσε σκόραρε δύο γκολ.

Εξάλλου η Ολλανδία κερδίζοντας 2-0 την Λετονία στο Άμστερνταμ πήρε τους πρώτους της πόντους στην προκριματική διαδικασία και στο γκρουπ.

Το ίδιο ισχύει και για την Κροατία που επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Κύπρου λυγίζοντας την με γκολ του Πάσαλιτς.

Κι αν οι «οράνιε» πήραν το πρώτο τους τρίποντο η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μετά από δύο αγωνιστικές μετρά έναν πόντο.

Πρώτη νίκη (4-2) και για την Λευκορωσία στον 5ο όμιλο επί της Εσθονίας.

Πρώτος σκόρερ της Σερβίας ο Μίτροβιτς!

Στα βραδινά ματς η Πορτογαλία του Σάντος προηγήθηκε 2-0 της Σερβίας στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου με δύο γκολ του Ζότα, αλλά οι «πλάβι» με τον Μίτροβιτς (πρώτος σκόρερ τους, πια, με 39 γκολ ξεπέρασε τον Στιέπαν Μπόμπεκ) και τον Κόστιτς ισοφάρισαν κι οι δύο ομάδες έχουν από 4 πόντους στον 1ο όμιλο, παρότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν 10 λόγω αποβολής (92') του Μιλένκοβιτς.

Ωστόσο το γεγονός του αγώνα ήταν το γκολ - φάντασμα (93') του Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν μέτρησε (ελλείψει VAR...) με τον αρχηγό της Πορτογαλίας να πετά το περιβραχιόνιο και ν' αποχωρεί διαμαρτυρόμενος...

Έναν λιγότερο έχει το Λουξεμβούργο, που έκανε το «μπαμ» κερδίζοντας στο Δουβλίνο με 1-0 το (άποντο) Έιρε με γκολ του Ζέρσον Ροντρίγκες.

Ισοβαθμία υπάρχει και στην κορυφή του 5ου ομίλου αφού Τσέχοι και Βέλγοι μετά τις νίκες στην πρεμιέρα στο μεταξύ τους ματς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Λουκάκου να ισοφαρίζει το γκολ του Πρόβοντ 10 λεπτά αργότερα.

Εξάλλου ισόπαλο, αλλά 2-2, έληξε και το Σλοβακία - Μάλτα με τους νησιώτες να προηγούνται 0-2 στην Τρνάβα και τους Κεντροευρωπαίους να ισοφαρίζουν σε 4 λεπτά στην επανάληψη.

Για τους γηπεδούχους ήταν ο 2ος πόντος και για τους νησιώτες ο πρώτος.

Τα ματς της 25/03

Με άνετες νίκες των «μεγάλων» συνδυάστηκε η 2η μέρα της πρεμιέρας των προκριματικών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Ευρωπαϊκή ζώνη.

Η Αγγλία έκανε περίπατο στο «Γουέμπλεϊ» με 5-0, επί του αδύναμου Σαν Μαρίνο (σ. παρθενικά γκολ με το εθνόσημο ο Γουόρντ-Πρόουζ και ο ντεμπιτάντ Γουότκινς), για τον 9ο όμιλο, ενώ η Γερμανία, στο Ντούισμπουργκ, επιβλήθηκε της Ισλανδίας 3-0, για τον 10ο όμιλο.

Τα «πάντσερ» προηγήθηκαν 2-0 στο 7ο λεπτό (Γκορέτσκα και Χάρβετς) και μετά «σβηστά» έφτασαν στο 3ο γκολ (Γκουντογκάν) στην επανάληψη κόντρα στους Βορειοευρωπαίους.

Στο 3ο γκρουπ, εξάλλου, η Ιταλία με δύο γκολ στο πρώτο μέρος των Μπεράρντι κι Ιμόμπιλε επικράτησε 2-0 της Β. Ιρλανδίας στην Πάρμα.

Νωρίτερα, με δύο εκτός έδρας νίκες ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Πέμπτης στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής ζώνης.

Στην Σόφια η Ελβετία νίκησε 3-1 την Βουλγαρία για τον 3ο όμιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ η Δανία επικράτησε 2-0 του Ισραήλ για τον 6ο όμιλο.

Στη Βουλγαρική πρωτεύουσα οι Ελβετοί ως το 12ο λεπτό είχαν σκοράρει 3 φορές με τους Εμπολό (7'), Σεφέροβιτς (10') και Σακίρι (12')

Οι Βαλκάνιοι μείωσαν στο 46' με τον Ντεσπότοφ μετά από λάθος των Ελβετών αμυντικών αλλά ως εκεί...

Στο Ισραήλ οι Δανοί με ένα γκολ ανά ημίχρονο (13' Μπρέιθγουεϊτ, 67' Γουίντ) έφτασαν στο πρώτο τους τρίποντο στη διαδικασία.

Tα άλλα δύο ματς του γκρουπ έληξαν ισόπαλα με την αναμέτρηση Σκωτία - Αυστρία να προσφέρει συγκινήσεις αφού οι Κεντροευρωπαίοι προηγήθηκαν δις κι ισοφαρίστηκαν ισάριθμες.

Εξάλλου, στον 2ο όμιλο την ισοπαλία (1-1) της Εθνικής μας με την Ισπανία, στη Γρανάδα, εκεμεταλλεύθηκε η Σουηδία με τον, επανακάμψαντα Ιμπραϊμόβιτς να σερβίρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στον Κλάεσον νίκησε τη Γεωργία.

Τα ματς της 24/3

Στο πρώτο χρονικά ματς της Τετάρτης, η Τουρκία προηγήθηκε 3-0 της Ολλανδίας και εν τέλει επικράτησε 4-2, στηριζόμενη στην εκπληκτική εμφάνιση του Μπουράκ Γιλμάζ.

Ο έμπειρος στράικερ της Λιλ πέτυχε χατ τρικ, σημειώνοντας μάλιστα και το τελευταίο γκολ του ματς που «κλείδωσε» τη νίκη μετά την αντεπίθεση των «οράνιε» που είχαν μειώσει σε 3-2.

Στα άλλα ματς της βραδιάς, ξεχώρισε αναμφίβολα η «εξάρα» της Τσεχίας σε βάρος της Εσθονίας και μάλιστα εκτός έδρας (2-6), όπως και οι νίκες της Πορτογαλίας και του Βελγίου επί των Αζερμπαϊτζάν (1-0) και Ουαλίας (3-1) αντίστοιχα.

Η Κύπρος έμεινε στην ισοπαλία υποδεχόμενη τη Σλοβακία (0-0), ενώ η έκπληξη της ημέρας προέκυψε στον εντός έδρας αγώνα της Γαλλίας με την Ουκρανία, καθώς οι «τρικολόρ» παρά το πανέμορφο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν αρκέστηκαν στο ισόπαλο 1-1!

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο της θα πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ, ενώ όσες τερματίσουν στη δεύτερη θέση θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση μέσα από τα play off.

Αναλυτικά οι όμιλοι και όλο το πρόγραμμα των αγώνων των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πορτογαλία
Σερβία
Ιρλανδία
Λουξεμβούργο
Αζερμπαϊτζάν

Πορτογαλία – Αζερμπαϊτζάν 1-0
(36' αυτ. Μεντβέντεφ)

Σερβία – Ιρλανδία 3-2
(40' Βλάοβιτς, 69', 75' Μίτροβιτς - 18' Μπράουν, 86' Κόλινς)

Ιρλανδία – Λουξεμβούργο 0-1
(85' Ζέρσον Ροντρίγκες)



Σερβία – Πορτογαλία 2-2
(46' Μίτροβιτς, 60' Κόστιτς - 11', 36' Ντιόγκο Ζότα)



Αζερμπαϊτζάν – Σερβία 1-2
(59΄πεν. Μαχμούντοφ - 16΄, 82΄Μίτροβιτς)

Λουξεμβούργο – Πορτογαλία 1-3
(30' Ζέρσον Ροντρίγκες - 45' Ζότα, 51' Ρονάλντο, 80' Παλίνια)

1/9: Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία – Ιρλανδία
4/9: Σερβία – Λουξεμβούργο, Ιρλανδία – Αζερμπαϊτζάν
7/9: Αζερμπαϊτζάν – Πορτογαλία, Ιρλανδία – Σερβία
9/10: Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία, Λουξεμβούργο – Σερβία
12/10: Σερβία – Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία – Λουξεμβούργο
11/11: Αζερμπαϊτζάν – Λουξεμβούργο, Ιρλανδία – Πορτογαλία
14/11: Πορτογαλία – Σερβία, Λουξεμβούργο – Ιρλανδία

Bαθμολογία

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισπανία
Σουηδία
Ελλάδα
Γεωργία
Κόσοβο

25/3:
Σουηδία – Γεωργία 1-0
(35' Κλάεσον)

Ισπανία – ΕΛΛΑΔΑ 1-1
(33' Μοράτα - 56' πεν. Μπακασέτας)

28/3

Γεωργία – Ισπανία 1-2
(44' Κβαρατσκέλια - 56' Φεράν Τόρες, 92' Ντάνι Όλμο)

Κόσοβο – Σουηδία 0-3
(12' Αουγκούστινσον, 35' Ισάκ, 70' πεν. Σ. Λάρσον)



ΕΛΛΑΔΑ – Γεωργία 1-1

(76΄αυτ. Κακαμπάτζε - 78΄Κβαρασκέλια)

Ισπανία – Κόσοβο 3-1

(34΄Όλμο, 36΄Τόρες, 75΄Μορένο - 70΄Χαλίμι)

2/9: Γεωργία – Κόσοβο, Σουηδία – Ισπανία
5/9: Κόσοβο – ΕΛΛΑΔΑ, Ισπανία – Γεωργία
8/9: Κόσοβο – Ισπανία, ΕΛΛΑΔΑ – Σουηδία
9/10: Γεωργία – ΕΛΛΑΔΑ, Σουηδία – Κόσοβο
12/10: Σουηδία – ΕΛΛΑΔΑ, Κόσοβο – Γεωργία
11/11: Γεωργία – Σουηδία, ΕΛΛΑΔΑ – Ισπανία
14/11: ΕΛΛΑΔΑ – Κόσοβο, Ισπανία - Σουηδία

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιταλία
Ελβετία
Β. Ιρλανδία
Βουλγαρία
Λιθουανία

25/3:

Ιταλία - Β. Ιρλανδία 2-0
(14' Μπεράρντι, 39' Ιμόμπιλε)

Βουλγαρία – Ελβετία 1-3
(46' Ντεσπόντοφ - 7' Εμπολό, 10' Σεφέροβιτς, 12' Σακίρι)



28/3

Βουλγαρία – Ιταλία 0-2
(43' πεν. Μπελότι, 82' Λοκατέλι)



Ελβετία – Λιθουανία 1-0
(2' Σακίρι)

Β. Ιρλανδία – Βουλγαρία 0-0

Λιθουανία – Ιταλία 0-2

(47΄Σένσι, 90+4 πεν. Ιμόμπιλε)

2/9: Ιταλία – Βουλγαρία, Λιθουανία - Β. Ιρλανδία
5/9: Βουλγαρία – Λιθουανία, Ελβετία – Ιταλία
8/9: Β. Ιρλανδία – Ελβετία, Ιταλία – Λιθουανία
9/10: Λιθουανία – Βουλγαρία, Ελβετία - Β. Ιρλανδία
12/10: Βουλγαρία - Β. Ιρλανδία, Λιθουανία – Ελβετία
12/11: Ιταλία – Ελβετία, Β. Ιρλανδία – Λιθουανία
15/11: Β. Ιρλανδία – Ιταλία, Ελβετία - Βουλγαρία

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία
Ουκρανία
Φινλανδία
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Καζακστάν

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3

Φινλανδία - Βοσνία Ερζεγοβίνη 2-2
(58', 77' Πούκι - 55' Πιάνιτς, 84' Στεβάνοβιτς)

Γαλλία – Ουκρανία 1-1
(19' Γκριεζμάν - 57' αυτ. Κιμπεμπέ)

28/3

Καζακστάν – Γαλλία 0-2
(20' Ντεμπελέ, 44' αυτ. Μαλγί)

Ουκρανία – Φινλανδία 1-1
(80' Ζούνιορ Μοράες - 89' Πούκι)


Ουκρανία – Καζακστάν 1-1

(20΄Γιάρεμτσουκ - 59΄Μουζίκοφ)

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Γαλλία 0-1

(60΄Γκριεζμάν)


1/9: Καζακστάν – Ουκρανία, Γαλλία - Βοσνία Ερζεγοβίνη
4/9: Φινλανδία – Καζακστάν, Ουκρανία – Γαλλία
7/9: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Καζακστάν, Γαλλία – Φινλανδία
9/10: Καζακστάν - Βοσνία Ερζεγοβίνη, Φινλανδία – Ουκρανία
12/10: Καζακστάν – Φινλανδία, Ουκρανία - Βοσνία Ερζεγοβίνη
13/11: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Φινλανδία, Γαλλία – Καζακστάν
16/11: Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ουκρανία, Φινλανδία – Γαλλία

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Βέλγιο
Ουαλία
Τσεχία
Λευκορωσία
Εσθονία

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3

Βέλγιο – Ουαλία 3-1
(11' Ντε Μπρόινε, 28' Αζάρ, 73' πέν. Λουκάκου - 11' Γουίλσον)

Εσθονία – Τσεχία 2-6
(12' Σάπινεν, 86' Ανιέρ - 18' Σικ, 27' Μπάρακ, 32', 43', 48' Σούτσεκ, 56' Γιάνκτο)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3

Λευκορωσία – Εσθονία 4-2
(45', 83' Λισακόβιτς, 64' Κέντις. 81' Σαβίτσκι - 31', 55' Άνιερ)

Τσεχία – Βέλγιο 1-1
(50' Πρόβοντ - 60' Λουκάκου)


30/3

Βέλγιο – Λευκορωσία 8-0
(14' Μπατσουαγί, 17', 89' Βάνακεν, 38', 76' Τροσάρντ, 42' Ντοκού, 49' Πράετ, 70' Μπεντέκε)

Ουαλία – Τσεχία 1-0
(82' Τζέιμς)

2/9: Εσθονία – Βέλγιο, Τσεχία – Λευκορωσία
5/9: Λευκορωσία – Ουαλία, Βέλγιο – Τσεχία
8/9: Λευκορωσία – Βέλγιο, Ουαλία – Εσθονία
8/10: Εσθονία – Λευκορωσία, Τσεχία – Ουαλία
11/10: Εσθονία – Ουαλία, Λευκορωσία – Τσεχία
13/11: Βέλγιο – Εσθονία, Ουαλία – Λευκορωσία
16/11: Τσεχία – Εσθονία, Ουαλία - Βέλγιο

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Δανία
Αυστρία
Σκωτία
Ισραήλ
Νησιά Φερόε
Μολδαβία

Μολδαβία - Νησιά Φερόε 1-1
(9' Νικολαέσκου - 83' Όλσεν)

Σκωτία – Αυστρία 2-2
(71' Χένλι, 85' ΜακΓκίν - 55', 80' Καλάϊτζιτς)

Ισραήλ – Δανία 0-2
(13' Μπρέιθγουεϊτ, 67' Γουίντ)


Δανία – Μολδαβία 8-0
(19' πεν., 48' Ντόλμπεργκ, 22', 29' Ντάμσγκααρντ, 35', 39' Λάρσεν, 81' Σκοφ, 89' Ίνγκαβαρτσεν)

Αυστρία - Νησιά Φερόε 3-1
(30' Ντράγκοβιτς, 37' Μπαουμγκάρτνερ, 44' Καλάιτζιτς - 19' Νάτεσταντ)

Ισραήλ – Σκωτία 1-1
(44' Πέρετζ - 56' Φρέιζερ)


Μολδαβία – Ισραήλ 1-4

(28΄Καρπ - 45΄Ζάχαβι, 59΄ Σόλομον, 64΄ Νταμπούρ, 66΄Νάτχο)

Σκωτία - Νησιά Φερόε 4-0

(7΄, 53΄ΜακΓκιν, 60΄Άνταμς, 70΄Φρέιζερ)

Αυστρία – Δανία 0-4

(59΄, 74΄ Σ. Όλσεν, 64΄Μέχλε, 67΄Χόιμπεργκ )

1/9: Δανία – Σκωτία, Μολδαβία – Αυστρία, Νησιά Φερόε – Ισραήλ
4/9: Ισραήλ – Αυστρία, Σκωτία – Μολδαβία, Νησιά Φερόε – Δανία
7/9: Αυστρία – Σκωτία, Δανία – Ισραήλ, Νησιά Φερόε – Μολδαβία
9/10: Σκωτία – Ισραήλ, Νησιά Φερόε – Αυστρία, Μολδαβία – Δανία
12/10: Νησιά Φερόε – Σκωτία, Ισραήλ – Μολδαβία, Δανία – Αυστρία
12/11: Αυστρία – Ισραήλ, Δανία - Νησιά Φερόε, Μολδαβία – Σκωτία
15/11: Αυστρία – Μολδαβία, Ισραήλ - Νησιά Φερόε, Σκωτία – Δανία

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ολλανδία
Τουρκία
Νορβηγία
Μαυροβούνιο
Λετονία
Γιβραλτάρ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3

Τουρκία – Ολλανδία 4-2
(15', 34' πέν., 81' Μπουράκ Γιλμάζ, 46' Τσαλχάνογλου - 75' Κλάασεν, 77' Ντε Γιόνγκ)

Λετονία – Μαυροβούνιο 1-2
(40' Ικάουνιεκς - 41', 83' Γιόβετιτς)

Γιβραλτάρ – Νορβηγία 0-3
(43' Σέρλοθ, 45' Θόρστβεντ, 57' Σβένσον)

27/3

Μαυροβούνιο – Γιβραλτάρ 4-1
(25' Μπετσιράι, 43' Σίμιτς, 53' Τομάσεβιτς, 80' Γιόβετιτς - 30' πεν. Στίκε)

Νορβηγία – Τουρκία 0-3
(4', 59' Τουφάν, 28' Σογιουντσού)


Ολλανδία – Λετονία 2-0
(32' Μπερχούις, 69' Λουκ Ντε Γιονγκ)


30/3

Τουρκία – Λετονία 3-3
(2' Καραμάν, 33' Τσαλχάνογλου, 52' πέν. Γιλμάζ - 35' Σαβάλνιεκς, 58' Ουλντρίκις, 79' Ικαούνιεκς)

Γιβραλτάρ – Ολλανδία 0-7
(42' Μπέρχαους, 55' Λουκ ντε Γιόνγκ, 61', 88' Ντεπάι, 62' Βαϊνάλντουμ, 64' Μάλεν, 85' Φαν ντε Μπεκ)

Μαυροβούνιο – Νορβηγία 0-1
(35' Σέρλοθ)

1/9: Τουρκία – Μαυροβούνιο, Λετονία – Γιβραλτάρ, Νορβηγία – Ολλανδία
4/9: Λετονία – Νορβηγία, Γιβραλτάρ - Τουρκία, Ολλανδία – Μαυροβούνιο
7/9: Μαυροβούνιο – Λετονία, Ολλανδία – Τουρκία, Νορβηγία – Γιβραλτάρ
8/10: Γιβραλτάρ – Μαυροβούνιο, Τουρκία – Νορβηγία, Λετονία – Ολλανδία
11/10: Ολλανδία – Γιβραλτάρ, Λετονία – Τουρκία, Νορβηγία – Μαυροβούνιο
13/11: Νορβηγία – Λετονία, Τουρκία – Γιβραλτάρ, Μαυροβούνιο – Ολλανδία
16/11: Ολλανδία – Νορβηγία, Μαυροβούνιο – Τουρκία, Γιβραλτάρ – Λετονία

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Κροατία
Σλοβακία
Ρωσία
Σλοβενία
Κύπρος
Μάλτα

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/3

Μάλτα – Ρωσία 1-3
(56' Εμπόνγκ - 23' Τζιούμπα, 35' Φερνάντες, 90' Σόμπολεφ)

Κύπρος – Σλοβακία 0-0

Σλοβενία – Κροατία 1-0
(15' Λόβριτς)

27/3

Ρωσία – Σλοβενία 2-1
(26', 35' Ντζιούμπα - 36' Ίλιτσιτς)

Κροατία – Κύπρος 1-0
(40' Πάσαλιτς)


Σλοβακία – Μάλτα 2-2
(49' Στρέλετς, 52' Σκρίνιαρ - 16' Γκαμπίν, 20' Σαταριάνο)

30/3

Κύπρος – Σλοβενία 1-0
(42΄Πίττας)

Σλοβακία – Ρωσία 2-1
(38' Σκρίνιαρ, 74' Μακ - 71' Φερνάντες)

Κροατία – Μάλτα 3-0
(62' Πέρισιτς, 76' Μόντριτς, 90' Μπρέκαλο)

1/9: Ρωσία – Κροατία, Σλοβενία – Σλοβακία, Μάλτα – Κύπρος
4/9: Κύπρος – Ρωσία, Σλοβενία – Μάλτα, Σλοβακία – Κροατία
7/9: Σλοβακία – Κύπρος, Ρωσία – Μάλτα, Κροατία – Σλοβενία
8/10: Μάλτα – Σλοβενία, Ρωσία – Σλοβακία, Κύπρος – Κροατία
11/10: Κροατία – Σλοβακία, Σλοβενία – Ρωσία, Κύπρος – Μάλτα
11/11: Ρωσία – Κύπρος, Μάλτα – Κροατία, Σλοβακία – Σλοβενία
14/11: Σλοβενία – Κύπρος, Κροατία – Ρωσία, Μάλτα – Σλοβακία

Βαθμολογία

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγγλία
Πολωνία
Ουγγαρία
Αλβανία
Ανδόρα
Σαν Μαρίνο

25/3

Ανδόρα – Αλβανία 0-1
(41' Λενιάνι)



Ουγγαρία – Πολωνία 3-3
(6', 53' Ζάλαϊ, 78' Όρμπαν - 60' Πιάτεκ, 61' Γιόζβιακ, 83' Λεβαντόφσκι)

Αγγλία - Σαν Μαρίνο 5-0
(14' Γουόρντ Πράουζ, 21', 53' Κάλβερτ-Λιούιν, 31' Στέρλινγκ, 83' Γουότκινς)

28/3

Αλβανία – Αγγλία 0-2
(38' Κέιν, 63' Μάουντ)

Σαν Μαρίνο – Ουγγαρία 0-3
(13' πεν. Α. Ζάλαϊ, 71' Ρ. Σάλαϊ, 88' πεν. Νίκολιτς)

Πολωνία – Ανδόρα 3-0
(30', 55' Λεβαντόφσκι, 88' Σβιντέρσκι)


Αγγλία – Πολωνία 2-1

(19΄πέν Κέιν, 95΄ΜακΓκουάιρ - 58΄Μόντερ)

Ανδόρα – Ουγγαρία 1-4

(90+3 πεν. Πουγιόλ - 45+2 Φίολα, 51΄Γκάζνταγκ, 63΄Κλαϊνσχάισλερ, 90΄Νέγκο)

Σαν Μαρίνο – Αλβανία 0-2

(63΄Μανάζ, 85΄ Ουζούμι)

2/9: Ουγγαρία – Αγγλία, Ανδόρα - Σαν Μαρίνο, Πολωνία – Αλβανία
5/9: Αγγλία – Ανδόρα, Αλβανία – Ουγγαρία, Σαν Μαρίνο – Πολωνία
8/9: Ουγγαρία – Ανδόρα, Πολωνία – Αγγλία, Αλβανία - Σαν Μαρίνο
9/10: Πολωνία - Σαν Μαρίνο, Ουγγαρία – Αλβανία, Ανδόρα – Αγγλία
12/10: Αγγλία – Ουγγαρία, Σαν Μαρίνο – Ανδόρα, Αλβανία – Πολωνία
12/11: Αγγλία – Αλβανία, Ανδόρα – Πολωνία, Ουγγαρία - Σαν Μαρίνο
15/11: Πολωνία – Ουγγαρία, Σαν Μαρίνο – Αγγλία, Αλβανία – Ανδόρα

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Γερμανία
Ρουμανία
Ισλανδία
Β. Μακεδονία
Αρμενία
Λιχτενστάιν

25/3:

Γερμανία – Ισλανδία 3-0
(3' Γκορέτζκα, 7' Χάβερτς, 56' Γκουντογκάν)

Ρουμανία - Β. Μακεδονία 3-2
(28' Τανάσε, 50' Μιχάλια, 86' Χάτζι - 82' Αντέμι, 83' Τραϊκόφσκι)

Λιχτενστάιν – Αρμενία 0-1
(83' αυτ. Φρομέιτ)


Αρμενία – Ισλανδία 2-0
(53' Μπαρσεγκιάν, 74' Μπαϊραμιάν)

Β. Μακεδονία – Λιχτενστάιν 5-0
(7' Μπάρντι, 51', 54' Τραϊκόφσκι, 62' Έλμας, 82' πεν. Νεστορόφσκι)

Ρουμανία – Γερμανία 0-1
(16' Γκνάμπρι)

Αρμενία – Ρουμανία 3-2

(56΄Σπετσιάν, 87΄Χαρογιάν, 89΄Μπαρσεγκιάν - 62΄, 72΄Τσικαλντάου)

Λιχτενστάιν – Ισλανδία 1-4

12΄Σάβαρσον, 45+1 Μπιάρνασον, 77΄Πάλσον, 90+2 Σίγκουρνσον)

Γερμανία - Β. Μακεδονία 1-2

(63΄πεν. Γκουντογκάν - 45+1 Πάντεφ, 86΄Ελμάς


2/9: Λιχτενστάιν – Γερμανία, Β. Μακεδονία – Αρμενία, Ισλανδία – Ρουμανία
5/9: Ισλανδία - Β. Μακεδονία, Γερμανία – Αρμενία, Ρουμανία – Λιχτενστάιν
8/9: Αρμενία – Λιχτενστάιν, Ισλανδία – Γερμανία, Β. Μακεδονία – Ρουμανία
8/10: Γερμανία – Ρουμανία, Ισλανδία – Αρμενία, Λιχτενστάιν - Β. Μακεδονία
11/10: Ισλανδία – Λιχτενστάιν, Β. Μακεδονία – Γερμανία, Ρουμανία – Αρμενία
11/11: Αρμενία - Β. Μακεδονία, Γερμανία – Λιχτενστάιν, Ρουμανία – Ισλανδία
14/11: Β. Μακεδονία – Ισλανδία, Αρμενία – Γερμανία, Λιχτενστάιν – Ρουμανία