Ανέβηκε γκρουπ η Ελλάδα εν όψει Μουντιάλ 2022 - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Κι όμως η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη. Θα είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, στην κλήρωση της 7ης Δεκεμβρίου για τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Οι πιθανοί αντίπαλοι και οι ομάδες που απέφυγε.

Ανέβηκε γκρουπ η Ελλάδα εν όψει Μουντιάλ 2022 - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Η πολυπόθητη νίκη απέναντι στη Σλοβενία δεν ήρθε όμως το τελικό 0-0 της Εθνικής Ελλάδας και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων σε άλλους αγώνες της έδωσε μια θέση εν όψει Μουντιάλ. Μια θέση στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας από το 4ο, στο οποίο βρισκόταν μέχρι τώρα.

Αυτό συνέβη λόγω της ισοπαλίας της Εθνικής σε συνδυασμό με τις ήττες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης από την Ιταλία και της Φινλανδίας από την Ουαλία. Η Εθνική κέρδισε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Με αυτές ανέβηκε από το 4ο στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα βρει απέναντί του ομάδες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σκωτία, η Ισλανδία, η Β. Ιρλανδία, η Νορβηγία και το ΕΪΡΕ. Πιθανοί αντίπαλοι είναι και πάλι η Σλοβενία καθώς και το Μαυροβούνιο, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία, το Ισραήλ και η Γεωργία από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η διαδικασία

Οι 55 εθνικές ομάδες, θα χωριστούν σε δέκα ομίλους. Πέντε όμιλοι των πέντε ομάδων και άλλοι πέντε των έξι ομάδων. Ο πρώτος κάθε ομίλου θα εξασφαλίσει μία θέση στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ. Ο 2ος κάθε ομίλου και οι δύο καλύτερες ομάδες από το Nations League θα λάβουν μέρος στα μπαράζ, από τα οποία θα προκύψουν οι τρεις ακόμα ομάδες που θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν, το Γιβραλτάρ με την Ισπανία, το Κόσοβο με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο με τη Σερβία, το Κόσοβο με τη Ρωσία και η Ουκρανία με τη Ρωσία.