Φαν'τ Σιπ για το Μολδαβία – Ελλάδα: «ίσως την τριάδα στα χαφ με Κύπρο»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου για την αυριανή (15/11) εκτός έδρας αναμέτρηση της Εθνικής Ομάδας με τη Μολδαβία είπε πως δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στο κέντρο με Φορτούνη, Μπακασέτα και Ζέκα.

Φαν'τ Σιπ για το Μολδαβία – Ελλάδα: «ίσως την τριάδα στα χαφ με Κύπρο»

Η συνέντευξη Τύπου του Ομοσπονδιακού Τεχνικού.

Για το πλάνο του και στις σκέψεις του ενόψει του αγώνα με τη Μολδαβία:

«Πρέπει να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια. Πάντα παίζουμε για τη νίκη. Δεν είναι κάτι νέο. Παίζουμε εκτός έδρας. Διαφορετικές καταστάσεις. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο Nations League. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Συγκέντρωση και καλή προετοιμασία χρειάζεται για να πετύχουμε αυτές τις δυο νίκες. Εάν το κάνουμε έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε».

Πως βλέπει τους παίκτες στις τελευταίες προπονήσεις: «Είχαμε μια καλή εβδομάδα. Είχαμε και τον αγώνα με αντίπαλο την Κύπρο. Είδαμε και σε αυτό το ματς καλά και αρνητικά στοιχεία που θέλουμε να βελτιώσουμε. Έχουμε κάνει συζητήσεις με τους παίκτες. Οι προπονήσεις πήγαν καλά. Θα μιλήσουμε και σήμερα για τον αντίπαλό μας. Ακολουθούμε την ίδια προετοιμασία. Είμαστε στα τελευταία βήματα πριν από τον αγώνα».

Εάν θα έχει την ίδια τριάδα στη μεσαία γραμμή όπως και με την Κύπρο όπου έπαιξαν οι Φορτούνης, Μπακασέτας, Ζέκα: «Δοκίμασα πράγματα με την Κύπρο. Μπορεί να δούμε το ίδιο σχήμα. Ίσως και κάτι διαφορετικό. Στόχος μας είναι να μην κυριαρχήσει η Μολδαβία. Εμείς να έχουμε την κατοχή. Το βασικό είναι να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Αυτό που δοκίμασα κόντρα στην Κύπρο, ήταν μια καλή ευκαιρία για να δω τις ισορροπίες. Στην ομάδα υπάρχει καλός συναγωνισμός. Είδαμε πολλούς παίκτες και έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιον άλλο που δεν θα μπορεί να παίξει σε έναν αγώνα. Αυτό είδα και είναι σημαντικό».

Για τη Μολδαβία: «Προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα που ίσως δίνει μια σιγουριά στον αντίπαλό μας. Δεν έχει τίποτα να χάσει. Θα παίξει ελεύθερα. Ίσως έχει και αλλαγές και μπουν παίκτες που θα θέλουν να δείξουν πράγματα. Ποτέ δεν υποτιμάς αυτές τις ομάδες. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια όπως είπα και πριν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καλά προετοιμασμένοι. Αυτό είναι το κλειδί για να κερδίσουμε».

Για το εάν μπορεί η Εθνική να πανηγυρίσει δυο σερί νίκες με Μολδαβία και Σλοβενία: «Σίγουρα μπορούμε κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Πρώτα, όμως πρέπει να κερδίσουμε το αυριανό ματς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να ακολουθήσουμε το πλάνο. Εάν το κάνουμε, θα φτάσουμε και στη νίκη»