Φαν’τ Σιπ: «Ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι»

Η «εικόνα» της Εθνικής στο πρώτο 45λεπτο στη νίκη (2-1) επί της Κύπρου άφησε ικανοποιημένο τον ομοσπονδιακό προπονητή, Τζον Φαν’τ Σιπ. Τι είπε για την συνύπαρξη των Φορτούνη και Μπακασέτα και την απόδοση του Τσιμίκα.

Φαν’τ Σιπ: «Ικανοποιημένος από το πρώτο ημίχρονο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι»

Ικανοποιημένος από τη νίκη (2-1) της Εθνικής ομάδας και την αγωνιστική της εικόνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με την Κύπρο παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Τζον Φαν’τ Σιπ.

«Ξέραμε πως θα χρησιμοποιούσαμε κάποιους παίκτες για 45 λεπτά, προφυλάσσοντάς τους επειδή προέρχονταν από πολλά ματς και εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Κάναμε πέντε αλλαγές στο ημίχρονο, λοιπόν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, πετύχαμε δύο γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και τρίτο. Με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός άλλαξε, χάσαμε μια ευκαιρία να κάνουμε το 3-0 και μετά δεχτήκαμε γκολ. Μετά η Κύπρος έκανε το 2-1 και το παιχνίδι μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε τροπή. Η Κύπρος έπαιξε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν καλό που είδαμε κάποιους νέους παίκτες, όπως ο Γιακουμάκης που σκόραρε ή ο Χατζηγιοβάνης που έπαιξε σε όλο το ματς ή ο Τζόλης που πέτυχε επίσης γκολ. Δοκιμάσαμε και τον Κουρμπέλη στην άμυνα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ο Χατζηδιάκος δεν έπαιξε, γιατί χρειάζεται ξεκούραση μετά τον τραυματισμό του, αλλά λογικά θα είναι στο παιχνίδι με τη Μολδαβία και ο Κουρμπέλης είναι πρώτη επιλογή για να παίξει στο κέντρο», είπε αρχικά.

Όταν ρωτήθηκε για την συνύπαρξη των Φορτούνη και Μπακασέτα και το ενδεχόμενο να τους χρησιμοποιήσει στο προσεχές (15/11) παιχνίδι με την Μολδαβία για το Nations League, απάντησε:

«Είναι κάτι που θέλαμε να δούμε, μπορεί να είναι μια επιλογή παίζοντας με δύο δεκάρια, το ένα εκ των οποίων μπορεί κάποιες φορές να βοηθήσει και στο κέντρο. Παίζαμε με δύο πραγματικούς ακραίους, όπως ο Τζόλης και ο Χατζηγιοβάνης. Ήταν λίγο διαφορετικά από το να παίζουμε όπως παλαιότερα με τον Μάνταλο και τον Γιαννούλη. Ίσως το δοκιμάσουμε και στο επόμενο παιχνίδι».

Πέραν αυτών, για το αν ο Φορτούνης βοηθάει στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας υπογράμμισε πως «ναι, αλλά πάντα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε με όλους τους παίκτες, όπως και τον Φορτούνη. Κάποιες φορές πρέπει να βοηθά στο κέντρο, άλλες να μένει μπροστά. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες που θέλουν να παίζουν σε αυτή τη θέση», ενώ για την απόδοση της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο σε σύγκριση με το πρώτο, υποστήριξε:

«Έχουμε τη βάση της ομάδας στο μυαλό μας, αλλά μας έλειψαν τέσσερις παίκτες από τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα είδαμε τον Τσιμίκα, που είχε να παίξει καιρό και είδατε πως είναι στο δρόμο της επιστροφής. Θέλει χρόνο, δεν μπορεί να παίξει τρία ματς για 90 λεπτά και πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό. Όμως είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Λυκογιάννη και τον Κυριακόπουλο εκεί. Είδαμε παίκτες όπως ο Τζόλης, που έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και τον Μαυρία που ήταν καλός στα δεξιά ελλείψει του Μπακάκη. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία είμαστε ικανοποιημένοι και να τα πάρουμε για τη συνέχεια. Θα δούμε τους παίκτες τις επόμενες μέρες και θα αποφασίσουμε για τα ματς με Μολδαβία και Σλοβενία».

Τέλος, για τα ματς που ακολουθούν για την Εθνική μας απέναντι σε Μολδαβία (15/11) και Σλοβενία (18/11) στο Nations League υπογράμμισε:

«Συνεχίζουμε στον τρόπο που δουλεύουμε από τότε που αρχίσαμε. Θέλουμε να κρατάμε μπάλα, να πιέζουμε τον αντίπαλο και να δημιουργούμε ευκαιρίες. Η αποτελεσματικότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου είναι κάτι στο οποίο έχουμε δουλέψει και πρέπει να συνεχίσουμε. Αν τα συνδυάσουμε όλα αυτά, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το παιχνίδι της Κυριακής με τη Μολδαβία θα είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να προετοιμαστούμε σωστά, να είναι όλοι έτοιμοι και επίσης σημαντικό είναι οι παίκτες να δείξουν προσωπικότητα και επιθυμία για ένα καλό αποτέλεσμα».