Εθνική: Ο Φαν'τ Σιπ «τελείωσε» τον Σιόβα από την τηλεόραση! (vid)

Ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σιπ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να καλέσει ξανά τον Δημήτρη Σιόβα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εθνική: Ο Φαν'τ Σιπ «τελείωσε» τον Σιόβα από την τηλεόραση! (vid)

Μετά το παιχνίδι της Ελλάδας με το Κόσοβο στο οποίο πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο ο Δημήτρης Σιόβας σε δηλώσεις του τόνισε πως είναι απαραίτητοι στην εθνική ομάδα κι άλλοι έμπειροι ποδοσφαιριστές. Εκείνες οι δηλώσεις του αμυντικού της Ουέσκα προκάλεσαν μεγάλο ντόρο με τον ίδιο την επόμενη ημέρα να προχωράει σε διευκρινιστική δήλωση.

Τα όσα είχε πει τότε δεν άρεσαν όπως φαίνεται στον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν'τ Σιπ, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Total Football» του Open TV και ανακοίνωση την απόφαση του να μην καλέσει ξανά τον Δημήτρη Σιόβα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παρά το γεγονός ότι ο Σιόβας ανασκεύασε τα όσα δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός ενοχλήθηκε από εκείνες τις δηλώσεις του και αποφάσισε να μην καλέσει ξανά τον νυν αμυντικό της Ουέσκα. Έτσι η εθνική ομάδα τελείωσε για τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό.

Συγκεκριμένα ο Φαν'τ Σιπ είπε:

Για τη δήλωση του Σιόβα: «Πρώτα απ’ όλα, πιστεύω ότι οι παίκτες δεν πρέπει να μιλούν για αποφάσεις των προπονητών. Ο Σιόβας έκανε ένα μεγάλο λάθος. Έβλαψε με αυτό το σχόλιο την ίδια την ομάδα. Αν θέλεις να πάψεις να είσαι παίκτης και θέλεις να γίνεις προπονητής, μπορείς να το κάνεις. Με βάση αυτό το σχόλιο, είναι εκτός ομάδας.

Δε σεβάστηκε την ομάδα, δε σεβάστηκε τη διαδικασία εξέλιξης και με αυτό το σχόλιο, έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Είμαι ανοικτός στους παίκτες, όποια στιγμή μπορούν να μιλούν σε μένα ή τους βοηθούς μου. Ο Δημήτρης έβλαψε, συνολικά την ομάδα, δεν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ή όχι. Εγώ δεν επιτρέπω τέτοια σχόλια και ο Δημήτρης είναι εκτός εθνικής».

Για την πολιτική του σε τέτοιες καταστάσεις: «Ακούω τα σχόλια, αλλά δε μπορούν όλοι να εκφράζουν την άποψη του και να λένε τι νομίζουν ότι πρέπει να κάνει προπονητής. Υπάρχουν κανόνες. Ο Δημήτρης το ήξερε, ήταν από την αρχή. Ήταν σφάλμα από την πλευρά του».