Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Ο Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τη νίκη 2-1 της Εθνικής στο Κόσοβο για τη 2η αγωνιστική του Nations League.

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Κανείς προπονητής δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του ομοσπονδιακού στο ξεκίνημα κάθε σεζόν, όταν προσπαθεί όπως-όπως να μοντάρει ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν ακόμη τις διακοπές στο μυαλό τους και ούτε ένα επίσημο ματς στα πόδια τους. Πόσω μάλλον φέτος που έχουν περάσει ένα δύσκολο λόγω κορονοϊού καλοκαίρι και ζουν με την αγωνία ενός ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα.

Κόσοβο-Ελλάδα 1-2: Τα έκανε δύσκολα ο Μπάρκας, αλλά έκανε το διπλό (Highlights)

Ο Τζον Φαν’τ Σιπ βίωσε αυτό το δράμα στα δυο εκτός έδρας ματς της Εθνικής με Σλοβενία και Κόσοβο στο Nations League. Όταν χρειάστηκε να ξυπνήσει τους διεθνείς ύστερα από χειμερία νάρκη δέκα μηνών και με τρεις προπονήσεις να τους κάνει ξανά ομάδα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και στη μικρή φήμη που είχε χτίσει στο προηγούμενο διάστημα.

Σε αντίθεση με το ματς στη Σλοβενία τρεις μέρες νωρίτερα, ο Ολλανδός ευτύχησε χθες βράδυ να δει τους ποδοσφαιριστές του να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση που έκαναν στον αγώνα (Λημνιός στο 2’). Υπό κανονικές συνθήκες ένα γκολ στο ξεκίνημα μιας διεθνούς αναμέτρησης ισοδυναμεί με το ήμισυ του παντός, αλλά στις... ανώμαλες της εποχής μας ισούται με κάτι πολύ περισσότερο.

Με δεκανίκι το γρήγορο γκολ η Εθνική πάτησε πιο σίγουρα στο γλιστερό τερέν του γηπέδου της Πρίστινα (που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την αποχώρηση του αρχηγού Σταφυλίδη) και δεν άφησε τους Kοσοβάρους λεγεωνάριους να την απειλήσουν σοβαρά παρά μόνο μια φορά στο 9’, αλλά τότε ο Μπάρκας έδειξε τα ρεφλέξ που έκαναν τη Σέλτικ να σκάσει 4 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσει.

Η νίκη φάνηκε να σφραγίζεται νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με το «σεντερφορίσιο» γκολ του Σιόβα, ο οποίος πιθανότατα θα έβλεπε όλο το ματς από τον πάγκο αν δεν τραυματιζόταν ο Σταφυλίδης. Όμως ένας προπονητής χρειάζεται και άστρο. Έτσι δεν είναι; Ωστόσο, άστρο ο Ολλανδός, «αστράκια» ο Μπάρκας που δώρισε το 2-1 στον Μπερίσα στο 82’ κι έκανε ακατάλληλα για καρδιακούς τα τελευταία λεπτά.

Κοντολογίς, τέλος καλό, όχι όλα καλά. Σίγουρα δεν έθελξε με την απόδοσή της χθες η Εθνική, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Έχει χρόνο μπροστά της για να... παρλάρει καλύτερα...