Φαν΄τ Σιπ: «Γιατί δεν αγωνίσθηκε παίκτης του Ολυμπιακού με τη Σλοβενία» (vid)

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν'τ Σιπ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για τον αυριανό αγώνα με το Κόσοβο στην Πρίστινα και για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε κανέναν παίκτη του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα με τη Σλοβενία.

Φαν΄τ Σιπ: «Γιατί δεν αγωνίσθηκε παίκτης του Ολυμπιακού με τη Σλοβενία» (vid)

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League ανήκει στο παρελθόν, όπως και η «λευκή» ισοπαλία με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα. Αύριο (6/9) ακολουθεί νέα εκτός έδρας αναμέτρηση με το Κόσοβο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν'τ Σιπ μίλησε στη σημερινή (5/9) συνέντευξη Τύπου για τη συνάντηση της 2ης αγωνιστικής στην Πρίστινα. Τόνισε ότι στόχος ασφαλώς είναι η νίκη και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο. Είδαμε αποτελέσματα που μπορεί να φάνηκαν περίεργα στον κόσμο. Δεν πάει να πει πως όταν είσαι φαβορί θα κερδίσεις εύκολα ένα ματς. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να έχεις και τύχη. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Ελπίζω αύριο να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κάνουμε μια καλή αρχή».

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε για το γεγονός πως δεν υπήρχε στη βασική ενδεκάδα παίκτης του Ολυμπιακού, τόνισε αντιδρώντας:

«Δεν επηρεάζομαι από κανέναν. Δεν παίζω ''πολιτικά'' παιχνίδια με βάση τις ομάδες. Κοιτάμε τους τρόπους που θέλουμε να παίξουμε. Κοιτάμε να έχουμε σε κάθε θέση δύο παίκτες, τώρα ίσως και εξαιτίας του κορονοϊού ίσως πάρουμε και κάποιους παραπάνω. Έχουμε τον Τσιμίκα και τον Γιαννούλη, πρέπει να μου δείξουν ποιος πρέπει να παίξει. Ο Γιαννούλης έπαιζε έως τώρα, ο Τσιμίκας ήταν άτυχος καθώς στα ματς με Βοσνία και Ιταλία ήταν τραυματίας. Έπαιξε ο Γιαννούλης και τα πήγε καλά καθώς είχαμε τρεις νίκες», τόνισε σχετικά ο Ολλανδός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Κάθε παίκτη που επιλέγουμε θεωρούμε πως έχει την ποιότητα να παίξει. Πρέπει να παίζουν μόνο έντεκα παίκτες. Επιλέγουμε τους παίκτες που θεωρούμε πως αξίζουν να είναι στην ομάδα. Επιλέγω με βάση το καλύτερο για την Εθνική Ελλάδας και όχι τι έχουν στο μυαλό τους οι οπαδοί κάθε ομάδας. Αν άκουγα τους φιλάθλους και τα μίντια, θα έπρεπε κάθε φορά να αλλάζω ομάδα και τους παίκτες που βάζω στην ενδεκάδα».

Γιαννούλης: «Μας επηρέασε το θέμα με τον Τσιμίκα»

Η αποστολή της εθνικής ομάδας μεταβαίνει από τη Λιουμπλιάνα στην Πρίστινα για τον αυριανό αγώνα με το Κόσοβο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του UEFA Nations League. Στόχος της εθνικής είναι να φτάσει στην πρώτη νίκη στη διοργάνωση, όπως δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θετικό κρούσμα του Κώστα Τσιμίκα, υποστηρίζοντας πως προκάλεσε μία μικρή αναστάτωση στην ομάδα:

«Σίγουρα μας επηρέασε το θέμα με τον Τσιμίκα γιατί είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια. Αλλά από την άλλη πρέπει να κοιτάμε τον στόχο μας. Η υπόθεση αυτή έφερε μια αναστάτωση, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Για το αν ασκεί επιπλέον πίεση η ισοπαλία κόντρα στη Σλοβενία ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Οσον αφορά την ισοπαλία με τη Σλοβενία δεν μας ασκεί έξτρα πίεση. Κάναμε μια καλή εμφάνιση, μας έλειψε το γκολ, η καλή τελική προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αν κερδίσουμε το παιχνίδι με το Κόσοβο, θα είμαστε κοντά στην πρώτη θέση.»