Τζον Φαν Σιπ: «Επιλέγουμε παίκτες με δυο κριτήρια» (vid)

Την προετοιμασία της για τα ματς με Σλοβενία και Κόσοβο ξεκίνησε σήμερα η Εθνική μας Ομάδα. Τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ.

Τζον Φαν Σιπ: «Επιλέγουμε παίκτες με δυο κριτήρια» (vid)

Η «γαλανόλευκη» ύστερα από 10 μήνες είναι ξανά μαζί και ετοιμάζεται για τα ματς με Σλοβενία (3/9) και Κόσοβο (6/9) για το UEFA Nations League.

Οι παίκτες της Εθνικής βρέθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και ξεκίνησαν την προετοιμασία για τους αγώνες αυτούς.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τζον Φαν Σιπ έκανε δηλώσεις:

Για την μεγάλη διακοπή που υπήρξε: «Δε αλλάζει κάτι στο πλάνο μας με την διακοπή των 10 μηνών. Η ομάδα είναι εδώ μαζί με τα παιδιά θα συνεχίσουμε τους αγώνες στο Ntaons League, υπάρχει πάντα στο μυαλό μας το πλάνο Κατάρ και συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο που έχουμε επιλέξει».

Για το πλάνο Κατάρ και τους παίκτες που θα καλεί: «Φυσικά και συνεχίζουμε στο πλάνο Κατάρ, δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Επιλέγουμε παίκτες με δύο κριτήρια. Όχι μόνο να είναι καλοί τεχνικά και φυσική κατάσταση αλλά και το θέμα χαρακτήρα να μας βοηθήσουν δηλαδή στο πλάνο που έχουμε χαράξει».

Για τα δύο επόμενα παιχνίδια: «Εκείνο που αρχικά κοιτάμε να παραμείνουμε στο πλάνο μας και να εστιάσουμε στη δική μας ομάδα. Η Σλοβενία και το Κόσοβο είναι ικανές ομάδες και ιδιαίτερα στην μεταφορά του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση. Όμως το σημαντικό είναι πως εστιάζουμε εμείς στο δικό μας κομμάτι».

Από τη σημερινή πρώτη προπόνηση απουσίαζαν οι Μπάρκας, Τσιμίκας, οι οποίοι αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή απόψε.

Το αυριανό (1/9) πρόγραμμα της Εθνικής περιλαμβάνει προπονήσεις το πρωί (10.30) και το απόγευμα (18.00).