Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες Special Olympics στο Ρέντη (vid)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Special Olympics ο Ολυμπιακός και τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν αγώνες στο Ρέντη

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες Special Olympics στο Ρέντη (vid)

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες των ομάδων Special Olympics αλλά και Unified. Ο Ολυμπιακός και τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν μία άψογη διοργάνωση με σκοπό την ανάδειξη των πραγματικών ηρώων.

Στα παιχνίδια που έδωσαν στους ποδοσφαιριστές τεράστια χαρά συμμετείχαν οι ομάδες Special Olympics Hellas, Special Olympics Περιστέρι, Special Olympics Αχαΐα και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό» η οποία έχει ενταχθεί στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και αποτελείται από μαθητές των Ειδικών Σχολείων Πειραιά. Στους αγώνες Unified συμμετείχε η ομάδα Κ-16 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Οι ομάδες δίδαξαν μαθήματα ευγενούς άμιλλας και σεβασμού στον αντίπαλο, δείγμα του καλού κλίματος που υπήρξε στην διοργάνωση.

Μετά από τους αγώνες ακολούθησαν απονομές μεταλλίων και διπλωμάτων σ’ όλες τις ομάδες αλλά και βραβείων στους MVP (Πασσαλής-Ολυμπιακός, Ταμπακάκης-Special Olympics) και στους τερματοφύλακες (Πετρόπουλος-SO Αχαϊας, Κοντογιάννης-Ολυμπιακός). Με το βραβείο Fair Play τιμήθηκε η ομάδα Special Olympics Περιστέρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Παύλου δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, διοργανώσαμε τουρνουά και αγώνες Unified σε συνεργασία με τα Special Olympics Hellas και το δικό μας πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό». Αυτό που θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους φίλους του Ολυμπιακού είναι ότι πραγματοποιούνται αγώνες και προπονήσεις αθλητών με νοητική στέρηση των Special Olympics και αθλητών της Ακαδημίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο γιατί όλοι μαθαίνουν από την συμμετοχή τους, αποκτούν εμπειρίες, παίρνουν χαρά, αποδέχονται την διαφορετικότητα και διαμορφώνουν χαρακτήρες με ήθος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Special Olympics Hellas Διονύσιος Κοδέλλας είπε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε με τον Ολυμπιακό. Είναι μια δράση των Special Olympics και της UEFA και την υλοποιούμε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πέρσι χτυπήσαμε την πόρτα του Ολυμπιακού και μας υποδέχτηκε με μια μεγάλη αγκαλιά και με την καρδιά του. Θέλω να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι αυτό που μας προσφέρει ο Ολυμπιακός. Να έχουμε δηλαδή τους αθλητές μας εδώ στο Ρέντη και να παίζουν ποδόσφαιρο. Είναι κάτι εξαιρετικό να γίνονται αυτοί οι αγώνες και ειδικά τα Unified γιατί βοηθούν τα παιδιά με διανοητική αναπηρία να παίζουν με αθλητές του Ολυμπιακού και να εντάσσονται πιο ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από το ποδόσφαιρο, μέσα από την άθληση αυτά τα παιδιά αναπτύσσονται σωματικά, ψυχικά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ φιλόξενος. Μας αγαπάει και τον αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ολυμπιακού για την άμεση της ανταπόκριση της».

Δείτε βίντεο από το επίσημο κανάλι των ερυθρολεύκων: