ΕΠΟ: Αποφασίζει για εκλογές - Ολυμπιακός: «Κύριε Γραμμένε, γράφετε στα παλαιά σας παπούτσια...»

Οι εκλογές της ΕΠΟ που έρχονται, το εκλογικό σώμα και η απόφαση Αυγενάκη και ο Ολυμπιακός.

ΕΠΟ: Αποφασίζει για εκλογές - Ολυμπιακός: «Κύριε Γραμμένε, γράφετε στα παλαιά σας παπούτσια...»

Οι εκλογές της ΕΠΟ είναι το επόμενο εκτός αγωνιστικών χώρων... ματς που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Πρόσφατα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε απόφαση για διεξαγωγή εκλογών στην ομοσπονδία ποδοσφαίρου τον Οκτώβριο, παρά τη συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο ώστε οι αρχαιρεσίες να γίνουν τον Ιούλιο. Σήμερα Δευτέρα (25/5) στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, η έκτακτη ΓΣ ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη συνέλευση θα συζητηθεί και η ημερομηνία στην οποία θα οριστούν οι αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας, μαζί με όσες προτάσεις θα κατατεθούν από τις Ενώσεις.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Τάκης Αγραφιώτης, έκανε λόγο για «παράνομη απόφαση» και καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου της ομοσπονδίας. Ο κ. Αγραφιώτης είπε: «Είναι μια παράνομη απόφαση. Πάμε να τροποποιήσουμε το καταστατικό ενάντια στον αθλητικό νόμο; Πείτε μας, κύριε Γραμμένε, γράφετε στα παλαιά σας παπούτσια τον νόμο, την κυβέρνηση και όπου φτάσουμε; Ο νόμος αναφέρει το τελευταίο τετράμηνο του έτους των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι παράνομο αυτό που κάνετε».

Όσα είπε ο κ. Αγραφιώτης αφορούν τη διεξαγωγή εκλογών στο τελευταίο τετράμηνο κάθε ολυμπιακής χρονιάς. Αυτό ορίζει ο νόμος έτσι ώστε να έχουν διεξαχθεί προηγουμένως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν και πρόσφατα η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα φέρει ρύθμιση έτσι ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές όλων των ομοσπονδιών το φθινόπωρο.

Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε τις επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών. Με άλλα λόγια, τι θα κάνουν οι FIFA και UEFA στη μετάθεση του χρόνου τέλεσης των εκλογών της ΕΠΟ που προτείνουν ο Αυγενάκης και η κυβέρνηση.