Υπόλογη και η ΕΠΟ για τον Άρη

Η ΕΠΟ είναι σίγουρα υπόλογη για την εξοντωτική τιμωρία που επέβαλε η FIFA στον Άρη Θεσσαλονίκης

Υπόλογη και η ΕΠΟ για τον Άρη

Στην εξοντωτική τιμωρία που επέβαλε η ΦΙΦΑ στον Άρη Θεσσαλονίκης, είναι σίγουρα υπόλογη και η ΕΠΟ. Το δικαιοδοτικό όργανο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τιμώρησε όπως είναι γνωστό τους «κιτρινόμαυρους» με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ναι μεν ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων», Θόδωρος Καρυπίδης, έχει το δίκιο του καθώς οι οφειλές σε παίκτες είναι παλιότερων διοικήσεων, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν οι Θεσσαλονικείς δικαιωθούν ακόμη κι αν εξοφλήσουν τον Ντιόγο Σιστόν που κατέφυγε στην πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ και δικαιώθηκε. Η ΕΠΟ κάπου έμπλεξε τα πράγματα και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε και σ’ αυτή βαρύ πρόστιμο της τάξης των 470.000 ευρώ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ομοσπονδία γνώριζε από την αρχή για την περίπτωση του Σιστόν και από δικά της λάθη και παραλείψεις δεν ενημέρωσε τον Άρη να καταθέσει προσφυγή στα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα μέσα στις προθεσμίες που όριζε ο νόμος. Όπως επίσης η ΕΠΟ κακώς εξέδωσε δελτίο στον Φιορίν Ντουρμισάι και για το γεγονός αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου και όχι το σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι στην ΕΠΟ ήθελαν να εξυπηρετήσουν τον Άρη, αλλά επέλεξαν λάθος δρόμο. Και μάλιστα αντί να τον βοηθήσουν, τον έσπρωξαν στο …. χείλος του γκρεμού. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών του συλλόγου και δεδομένου ότι η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει το οποιοδήποτε κενό.

Όπως και να χει το πράγμα, ο Άρης είναι στριμωγμένος και δέχεται απανωτά χτυπήματα, καθώς υπάρχουν οφειλές παλαιότερων διοικήσεων σε Σιστόν αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές (Χαβιέ Ούμπιδες, Κρστιάν Πορτίγιο κ.ά.) Όμως η ΦΙΦΑ δεν γνωρίζει ότι η αλλαγή ΑΦΜ σημαίνει ότι άλλος Άρης ήταν τότε και άλλος είναι ο σημερινός.