Καλύβας: «Μπορούμε και στη Γ’ Εθνική!»

Ο Θεόφιλος Καλύβας μιλάει στο «ΦΩΣ» για την ιστορική ομάδα του Αίαντα Σαλαμίνας, τα πλάνα και την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Καλύβας: «Μπορούμε και στη Γ’ Εθνική!»

Ο Αίας Σαλαμίνας ήταν μία από τις ομάδες που ευνοήθηκαν με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού βρισκόταν στην πρώτη θέση με δύο πόντους διαφορά από τον δεύτερο Καραβά, τον οποίο θα αντιμετώπιζε και εντός έδρας στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου.

Έτσι η ιστορική ομάδα της Σαλαμίνας ύστερα από 14 χρόνια επανέρχεται στις εθνικές κατηγορίες. Με αφορμή και τα παράπονα που δημόσια εκφράστηκαν από τους παίκτες του Καραβά για την άδοξη διακοπή του πρωταθλήματος, το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με τον προπονητή του Αίαντα, Θεόφιλο Καλύβα, ο οποίος αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που προέκυψαν τόνισε τα παρακάτω:

«Ήταν μια δικαίωση για τις προσπάθειες που έκαναν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Κατανοώ απόλυτα τη διαμαρτυρία στον Καραβά, γιατί και εμείς αν ήμασταν στη θέση τους το ίδιο θα κάναμε. Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα ακραίο και πρωτοφανές φαινόμενο και η διακοπή των πρωταθλημάτων, που έγινε από την ΕΠΟ και όχι από την ΕΠΣ Πειραιά, ήταν αναπόφευκτη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διακόπηκαν πρωταθλήματα σε μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη που είχαν και ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά.

Πρέπει επίσης να επισημάνω πως και στο ματς που είχαμε δώσει στον πρώτο γύρο στην έδρα του Καραβά ο Αίας είχε κερδίσει με 1-0 και φυσικά δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα χάναμε στο ματς που θα ακολουθούσε στην έδρα μας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, υπήρχαν ακόμα πέντε αγώνες και φυσικά θα μπορούσαμε να επανακτήσουμε τα πρωτεία».

Ποια είναι τα πλάνα για την επόμενη μέρα; «Ο πρόεδρος του συλλόγου Αναστάσιος Σιδερόπουλος είναι σίγουρο πως θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Ο Αίας έχει μεγάλη δυναμική και μπορεί να σταθεί στη Γ' Εθνική. Έχει έναν πολύ καλό κορμό και απλά χρειάζεται μια μικρή ενίσχυση κυρίως με έμπειρους παίκτες που είναι απαραίτητοι για αυτή την κατηγορία. Το Σάββατο θα συναντηθώ με τον πρόεδρο και θα συζητήσουμε για όλα τα θέματα και κυρίως για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Πάντως όταν ανέλαβα πριν από ενάμιση μήνα το έκανα με την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας μας. Ο Αίας έχει μεγάλη δυναμική και με εκφράζει απόλυτα. Ο πρόεδρος είναι άψογος σε όλα. Πρέπει να πω ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Αίας δεν χτίστηκε για να πάρει το πρωτάθλημα. Κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες της διοίκησης, των παικτών, του πρώην προπονητή Λεωνίδα Πανοηλία και τη δική μου και έφτασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και όλη η Σαλαμίνα περίμενε πώς και πώς αυτήν τη στιγμή για να πανηγυρίσει την άνοδο».

Τέσσερα χρόνια, ισάριθμοι τίτλοι!

Μετά και τη φετινή επιτυχία και την άνοδο του Αίαντα, ο Θεόφιλος Καλύβας έχει να επιδείξει ένα απίθανο ρεκόρ. Στα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει ισάριθμους τίτλους. Δύο ως προπονητής στο Αιγάλεω στην Αθήνα και τη Γ' Εθνική, έναν με τον Μανδραϊκό στην ΕΠΣΔΑ και έναν με τον Αίαντα στην ΕΠΣΠ!