Μαούνης: «Αδικείται στο τοπικό η Προοδευτική, είναι μια κατηγορία μόνη της»

Ο Νίκος Μαούνης μιλάει στο «ΦΩΣ» για τη φετινή προσπάθεια της Προοδευτικής, τονίζοντας ότι είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να αγωνίζεται στο τοπικό, ενώ δηλώνει σίγουρος ότι δεν θα χάσει τον τίτλο και την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Μαούνης: «Αδικείται στο τοπικό η Προοδευτική, είναι μια κατηγορία μόνη της»

Ένα από τα βασικά γρανάζια στην αμυντική μηχανή της Προοδευτικής στη διάρκεια της φετινής περιόδου είναι ο Νίκος Μαούνης. Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στην ιστορική ομάδα του Κορυδαλλού τον Ιανουάριο και συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε οι «βυσσινί» να παραμείνουν αήττητοι στη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν. Και όχι μόνο αήττητοι, αλλά με εκπληκτικές επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση. Σε ό,τι αφορά τα μετόπισθεν, σε 20 αγώνες που πρόλαβαν να δώσουν πριν από την άδοξη διακοπή του πρωταθλήματος είχαν δεχθεί μόνο 6 γκολ.

Ο Μαούνης την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στον Αμπελακιακό Σαλαμίνας στη Γ' Εθνική, το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον Ακράτητο που επίσης συμμετέχει στη Γ' Εθνική, αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα των Άνω Λιοσίων τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει και από εκεί. Αν και είχε προτάσεις από συλλόγους Γ' Εθνικής, προτίμησε να υπογράψει στην Προοδευτική και για την επιλογή του αυτή τόνισε στο «ΦΩΣ»:

«Από την πρώτη στιγμή με κέρδισαν οι άνθρωποι της Προοδευτικής και δίχως δεύτερη σκέψη υπέγραψα συμβόλαιο. Στην πορεία και από όσα πρόλαβα να βιώσω εκεί δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Ο σύλλογος έχει γερές βάσεις, ο πρόεδρος Γιώργος Λεκάι κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, ενώ μεγάλη είναι η προσφορά που έχουν στον σύλλογο οι Άγγελος Μαστακούρης και Γιάννης Κουταλάκης. Έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Αντώνη Καλαμάκη, όπως και τον συνεργάτη του, Γιάννη Δρακωνάκη. Έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Προοδευτικής και πονάνε την ομάδα. Υπήρχαν όλες οι προοπτικές λοιπόν για να γίνει καλή δουλειά και οι επιτυχίες που σημειώσαμε στη φετινή περίοδο φυσικά και δεν είναι τυχαίες».

Στην περίπτωση που επαναρχίσει το πρωτάθλημα θεωρείς πως η υπόθεση «άνοδος» είναι διασφαλισμένη;

«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και το δείχνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ' Εθνική. Και η διαφορά είναι μεγάλη και η φετινή δυναμική μας τέτοια που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε σχέση με τα έως τώρα δεδομένα. Στην πραγματικότητα η Προοδευτική αδικείται που παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα. Είναι μια κατηγορία μόνη της. Άλλωστε το έχει αποδείξει και στο παρελθόν με την πετυχημένη παρουσία της στην Α' Εθνική. Γι' αυτό πιστεύω πως με τίποτα δεν χάνουμε φέτος την άνοδο και θα πρέπει να κοιτάζουμε διαρκώς ψηλότερα».

Υπάρχει κάποιο μυστικό στη φετινή σπουδαία πορεία;

«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό. Αυτά που διακρίνουν την ομάδα είναι η δύναμη, το πάθος και η βαριά φανέλα του συλλόγου, την οποία έχουν φορέσει μεγάλοι άσοι στο παρελθόν. Με αυτό το σκεπτικό αγωνιζόμαστε πάντα. Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρω τη μεγάλη δύναμη που μας δίνει ο κόσμος με τη συμπαράστασή του. Πάντα ήταν το όπλο της Προοδευτικής οι οπαδοί της και το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και τώρα. Με αυτούς στο πλευρό μας και με τη δυναμική που κουβαλά αυτή η ομάδα, παίζουμε πάντα για τη νίκη εντός και εκτός έδρας με οποιονδήποτε αντίπαλο».

Η ευχή που στέλνεις στον κόσμο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές;

«Αυτό που μας απασχολεί πάνω από όλα αυτή την περίοδο είναι να περάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η περιπέτεια της πανδημίας που βιώνει όλος ο κόσμος και να επιστρέψουμε αλώβητοι στα καθήκοντά μας. Μας λείπει το ποδόσφαιρο και περιμένουμε με αγωνία πότε θα τελειώσει η καραντίνα για να επανέλθουμε στην αγωνιστική δράση. Εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους».