Πώς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» τον Γιούτσο από την ΑΕΚ με τη βοήθεια του Μανώλη Γλέζου

Ο Μανώλης Γλέζος έβαλε το χέρι του για να έρθει στον Ολυμπιακό ο Νίκος Γιούτσος και να μην καταλήξει στην ΑΕΚ που είχε κινηθεί για την απόκτησή του. 

Πώς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» τον Γιούτσο από την ΑΕΚ με τη βοήθεια του Μανώλη Γλέζου

Ο Νίκος Γιούτσος έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη δεκαετία του '60 κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Ελλάδας και δύο νταμπλ. Ο ερχομός του όμως στην ομάδα του Πειραιά πέρασε από χίλια κύματα.

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Ο Έλληνας άσος γεννήθηκε στην Καστοριά, αλλά μεγάλωσε εξόριστος στην Ουγγαρία, εκεί όπου κατάφερε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του στο ποδόσφαιρο.

Η επίσκεψη του γραμματέα της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη ονόματι Παππάς στην Αθήνα για μία χειρουργική επέμβαση άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής στον Γιούτσο.

Ο Παππάς μίλησε για την περίπτωση του Έλληνα ποδοσφαιριστή στον γιατρό Βασίλη Χατζηγιάννη, ο οποίος ήταν παράγοντας στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν για την απόκτησή του, όμως βρήκαν μπροστά τους τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα ο αείμνηστος εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης, σε συνεργασία με τον τότε παράγοντα των «ερυθρόλευκων»βιομήχανο Άγγελο Λαναρά και τον Δημήτρη Γλέζο(συντάκτης στη Δημοκρατική Αλλαγή και φανατικός Ολυμπιακός) , κινήθηκαν για την απόκτηση του.

Ο Δημήτρης Γλέζος με παρότρυνση και ενέργειες του Θόδωρου Νικολαϊδη ταξίδεψε στη Βουδαπέστη, χρησιμοποίησε τις επαφές του ξαδέλφου του Μανώλη Γλέζου, που είχε δίοδο επικοινωνίας με την Ουγγαρία και έπεισαν τον Γιούτσο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα παρασκήνιο της εποχής αναφέρει πως το διαβατήριο του παίκτη είχε φωτογραφία κομμένη από ουγγρική εφημερίδα.

Ο ερχομός του Γιούτσου στον Ολυμπιακό έγινε πραγματικότητα και σε 499 αγώνες κατάφερε να σκοράρει 211 γκολ, «κλέβοντας» τις καρδιές των φίλων της ομάδας, οι οποίοι είχαν βγάλει τη φράση που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα «έμπαινε, Γιούτσο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας