Απόστολος Γκαραγκάνης, προπονητής Παπαδάκου: «Έχει το ίδιο στυλ με τον Φορτούνη!»

Ο υπεύθυνος προπονητής της Δήμητρας Τρικάλων, Απόστολος Γκαραγκάνης, από την οποία βγήκε ο γεννηθείς το 2003 Θανάσης Παπαδάκος, που πήρε ο Ολυμπιακός, μιλά στον Θέμη Σινάνολγου και το «ΦΩΣ».

Απόστολος Γκαραγκάνης, προπονητής Παπαδάκου: «Έχει το ίδιο στυλ με τον Φορτούνη!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ένα καλό παικτάκι πήρε ο Ολυμπιακός, που δεν έχει κλείσει ακόμα τα 17 και έχει βγει από την ίδια Ακαδημία στα Τρίκαλα από την οποία βγήκε ο Φορτούνης. Ο υπεύθυνος προπονητής της Ακαδημίας Δήμητρας/Απόλλωνα Τρικάλων είναι ο Απόστολος Γκαραγκάνης, τον οποίο είχα βγάλει στο παρελθόν για τον Φορτούνη. Λέει τρομερά πράγματα για τον Θανάση Παπαδάκο, διαβάστε τον.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 6/2/2020

Πόσων χρόνων είναι ο μικρός;

Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 2003. Από εμάς πήρε τη μεταγραφή στην Ιταλία. Ήρθε στην Ακαδημία μας το 2013 και το 2016 πήγε στην Αταλάντα σε ηλικία 13-14 χρόνων. Εκεί έμεινε 2 χρόνια με τον πατέρα του, ο οποίος είναι γυμναστής σε σχολεία και είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών. Δεν μπορούσε όμως να μείνει περισσότερο εκτός υπηρεσίας. Μετά ο μικρός πήγε στις Ακαδημίες του Μπέργκαμο που είναι φημισμένες, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει δελτίο γιατί δεν είχε κλείσει τα 16. Είμαι σαν μέντορας του παιδιού και τα γνωρίζω όλα για εκείνον, είμαι και πολύ κοντά στον πατέρα του.

Συνέχισε την ιστορία. Στην Τορίνο γιατί δεν έπαιξε;

Έπαιζε 4-3-3, με τρεις αμυντικούς χαφ, ενώ ο Θανάσης παίζει πίσω από τον επιθετικό, όπως ο Φορτούνης. Είχε και δύο μικροτραυματισμούς, δεν του βγήκε εκεί. Ο Ολυμπιακός του έκανε στενό πρέσινγκ και τον πήρε. Τον ήξερε ο Ολυμπιακός από τις μικρές εθνικές ομάδες λόγω του Ελευθεριάδη, που επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ήταν πριν ομοσπονδιακός στα εθνικά κλιμάκια. Να σου πω επίσης ότι στην Τορίνο έπαιζε με μπλε κάρτα, διότι ήταν πολύ μικρός ~το πρώτο δελτίο του έγινε με συναίνεση γονέα. Εκτός του Ελευθεριάδη, ήταν προσωπική επιλογή του κ. Πίκουλα. Τον ήθελε και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, μας είχαν πάρει τηλέφωνο όλοι!

Από πού είναι το παιδί; Διάβασα ότι είναι από την ίδια περιοχή με τον Φορτούνη.

Όχι ακριβώς. Από την ίδια Ακαδημία ξεκίνησαν, τη δική μας. Όμως το χωριό του Παπαδάκου είναι οι Γόμφοι Τρικάλων.

Μικρό χωριό;

1.200 κάτοικοι.

Πόση ώρα από εσάς;

Άλλο είναι το εντυπωσιακό. Ο πατέρας του τον έφερνε σε εμάς από την Καρδίτσα για προπόνηση! Τον πήγαινε και τον έφερνε.

Γιατί Καρδίτσα;

Διότι η μητέρα του παιδιού είναι εισαγγελέας και έμεναν οικογενειακώς στην Καρδίτσα.

Τι στοιχεία έχει αυτό το παιδί;

Έχει ένα κοινό με τον Φορτούνη: δεν κλοτσάνε την μπάλα, τη χαϊδεύουν! Χαϊδεύει την μπάλα όπως ακριβώς το έκανε ο Φορτούνης στην ηλικία αυτή. Είναι τρομερά τεχνίτης, ντριμπλέρ, πασέρ, σκόρερ, αριστερό πόδι. Είναι χαρισματικός παίκτης. Και παίζει στην ίδια θέση με τον Φορτούνη. Το αν θα κάνει την ίδια καριέρα είναι μεγάλο πράγμα να το πει κάποιος. Θα δούμε. Έχει πάντως σπουδαία προσόντα. Επειδή είχα και τα δύο τα παιδιά στην ίδια ηλικία, μπορώ να πω με σιγουριά ότι ήταν από τα πιο ξεχωριστά παιδιά σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Όπως έλεγα για τον Κώστα ότι θα γινόταν παικταράς, το ίδιο πιστεύω για τον Παπαδάκο. Να μην ξεχάσω να πω ότι το παιδί το γούσταραν και ο Κοκολάκης και ο Αμανατίδης. Αλλά δεν ήθελε τότε να έρθει στον Ολυμπιακό, ήθελε να πάει στην Ιταλία γιατί είναι οπαδός της Γιουβέντους. Ο πατέρας του είχε σπουδάσει στην Ιταλία και του είχε μεταδώσει την αγάπη για τη Γιουβέντους.

Ταχύτητα έχει;

Είναι τρομερά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, όπως ήταν ο Φορτούνης. Ελέγχει πολύ καλά την μπάλα, οι αλλαγές κατεύθυνσης με ταχύτητα είναι το μεγάλο προσόν του.

Ο Φορτούνης όταν ήταν μικρός ήταν αδύναμος, έπρεπε να δυναμώσει, το ίδιο μείον έχει και ο Παπαδάκος;

Ναι, στο ίδιο στιλ είναι. Εγώ τον πιστεύω, πρέπει να βρει αγωνιστικό ρυθμό και δεν τον φοβάμαι. Θα είναι από τους παίκτες που θα λάμψουν τα επόμενα χρόνια.

Σημείωση: Στα πόδια του νεαρού είναι να δικαιώσει τον θόρυβο που έγινε γύρω από το όνομά του. Σίγουρα ταλέντο έχει, αλλά μόνο το ταλέντο δεν φτάνει. Έχω δει πολλά ταλέντα να χάνονται. Όσοι όμως έκαναν μεγάλη καριέρα δεν περνούσαν απαρατήρητοι σε αυτήν την ηλικία. Ξεχώριζαν. Από τα 15-16 φαίνεται ο παίκτης. Το έχω δει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Αν στα 15-16 ένα παιδί ξεχωρίζει, έχει πολλές πιθανότητες να πάει μπροστά και να κάνει καριέρα, αλλά και πολλές πιθανότητες να μην πετύχει.