Γ’ Εθνική: Φαβορί Πανσερραϊκός, Φωστήρας, Εθνικός...

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2019-20 είναι γεγονός με τον Πανσερραϊκό, τον Φωστήρα και τον Εθνικό να είναι τα φαβορί για την άνοδο.

Γ’ Εθνική: Φαβορί Πανσερραϊκός, Φωστήρας, Εθνικός...

Ο «μαραθώνιος» της τέταρτης τη τάξει πλέον κατηγορίας ξεκινάει και το fosonline.gr σας βάζει στο κλίμα και σας δίνει μία πρώτη γεύση για το νέο πρωτάθλημα και τους ομίλους αυτού.

Αν ρίξει κανείς μία ματιά στους 8 ομίλους και δει προσεκτικά τις ομάδες που μετέχουν στον καθένα από αυτούς, λίγο – πολύ θα ξεχωρίσει κάποιους συλλόγους κυρίως λόγω του ονόματος αλλά και της δυναμικής που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Λεουτσάκος: «Super League 2 και Football League ξεκινούν αλλά σε 2-3 αγωνιστικές...»

Έτσι λοιπόν δεν λείπουν τα φαβορί, ωστόσο υπάρχουν και αρκετά ερωτηματικά σε ορισμένους ομίλους σχετικά με το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν και το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα εκεί. Γεγονός, που αυτομάτως κάνει το πρωτάθλημα ακόμα πιο αμφίρροπο. Πάμε να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 1ος όμιλος αποτελείται συνολικά από 13 ομάδες και όπως σε κάθε όμιλο έτσι και σε αυτόν υπάρχουν τα ξεκάθαρα φαβορί. Νέστος Χρυσούπολης και Πανσερραϊκός κατέχουν τον παραπάνω τίτλο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο πρώτος θα μπορούσε να αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Football League, ωστόσο δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή. Παρόλα αυτά, φρόντισε να κρατήσει τον κορμό του και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μία χρονιά στη Γ’ Εθνική. Από την πλευρά τους τα «λιοντάρια», έχουν την εμπειρία και τη φανέλα και φιλοδοξούν σε μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Αετός Ορφανού, Άρης Αβάτου και Απόλλων Παραλιμνίου έχοντας πλέον την απαιτούμενη εμπειρία από την κατηγορία θέλουν και αυτοί να ξεχωρίσουν, ενώ οι νεοφώτιστες ομάδες του ομίλου θέλουν να μπουν… σφήνα και να χαλάσουν τα σχέδια των μεγάλων.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Στον 2ο όμιλο τα πράγματα είναι πιο… μπερδεμένα θα έλεγε κανείς. Ο συγκεκριμένος όμιλος αποτελείται κατά έναν μεγάλο αριθμό από νεοφώτιστες ομάδες οι οποίες θέλουν να κάνουν το… ξεπέταγμα και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά δεν απουσιάζουν και οι πιο έμπειροι, όπως ο Αγροτικός Αστέρας, ο Εδεσσαϊκός, ο Μακεδονικός και η Νίκη Αγκαθιάς οι οποίοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο των φαβορί και με παρακαταθήκη την περσινή τους πορεία, να οδηγήσουν την κούρσα του πρωταθλήματος.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 3ος όμιλος βαδίζει στα… χνάρια του 2ου. Αρκετές νεοφώτιστες ομάδες με πολλές φιλοδοξίες αλλά και ομάδες που έχουν βάλει τις βάσεις στη Γ’ Εθνική. Με μία ματιά και χωρίς να γνωρίζει κανείς προς το παρών το αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκονται όλοι οι σύλλογοι, Αλμυρός και Πιερικός αποτελούν τα πιο βαριά ονόματα και καλούνται να αποδείξουν πως μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Από κοντά και άλλες ομάδες που ευελπιστούν σε μία αξιόλογη πορεία και γιατί όχι στην έκπληξη.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Στον συγκεκριμένο όμιλο τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Οι μισές ομάδες του ομίλου προέρχονται από τα τοπικά πρωταθλήματα και οι υπόλοιπες, γνωρίζουν την συγκεκριμένη κατηγορία. Κάτι που αυτομάτως προσδίδει στις συγκεκριμένες ομάδες τον άτυπο τίτλο του φαβορί, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι. Ο Μακεδονικός Φούφα που προέρχεται από την εντυπωσιακή περσινή σεζόν θα επιδιώξει να κόψει πρώτος το «νήμα» ωστόσο οι Ναυπακτιακός Αστέρας και Τηλυκράτης έχοντας ενισχυθεί σημαντικά κατά το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, θέλουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Στον συγκεκριμένο όμιλο, αρκετές «ζημιές» αναμένεται να κάνουν οι νεοφώτιστοι οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την εμπειρία, αλλά το κίνητρο τους είναι μεγάλο.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Και φτάσαμε στον 5ο όμιλο. Ένας όμιλος ο οποίος για πολλούς αναμένεται να αποτελέσει τον πιο συναρπαστικό και συνάμα πιο αμφίρροπο στο φετινό πρωτάθλημα. Και όχι άδικα. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στις ομάδες που τον απαρτίζουν. Σε αυτόν συμμετέχουν παραδοσιακές δυνάμεις της Γ’ Εθνικής αλλά και ισχυρά νεοφώτιστα σωματεία που «διψούν» για διάκριση. Φτάνει μόνο να αναφέρουμε πως στον όμιλο συμμετέχουν ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής αλλά και των Κυκλάδων. Αναμφίβολα η ομάδα που με την έναρξη του πρωταθλήματος «κουβαλάει» τον ρόλο του φαβορί, είναι ο Εθνικός. Οι Πειραιώτες με νέο… λουκ φέτος, ευελπιστούν να πετύχουν ότι δεν κατάφεραν τις τελευταίες σεζόν. Να κερδίσουν δηλαδή την άνοδο. Εμπόδιο στον δρόμο των «κυανόλευκων» θα επιδιώξουν να μπουν οι υπόλοιπες ομάδες. Φωστήρας, Καλλιθέα, Ηλυσιακός, Κερατσίνι, Θύελλα Καμαρίου και Πανθηραϊκός, είναι κάποιες από αυτές. Όλες τους στο φετινό πρωτάθλημα θα παραταχθούν με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες για ένα καλό αποτέλεσμα με το πέσιμο της καρό σημαίας.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Και ο 6ος όμιλος αναμένεται ενδιαφέρον και σίγουρα ανταγωνιστικός. Αήττητος Σπάτων και Αιολικός για πολλούς θα είναι οι δύο ομάδες που θα οδηγήσουν την κούρσα του πρωταθλήματος. Ο πρώτος βρέθηκε φέτος στη Γ’ Εθνική και θέλει σταδιακά να επιστρέψει στα επαγγελματικά «σαλόνια» ενώ από την πλευρά του ο Αιολικός, την περσινή σεζόν έφθασε μέχρι τα μπαράζ ανόδου. Οι νησιώτες φέτος εξάντλησαν τις πιθανότητες τους για άνοδο στη Football League (ύστερα από την μη συμμετοχή των Ηρακλή και Κρόνου) ωστόσο οι προσπάθειες τους δεν καρποφόρησαν και είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν την κορυφή και να πάρουν την πολυπόθητη άνοδο. Ο εντυπωσιακός την περασμένη σεζόν Παλληνιακός και η πολύ δυνατή και νεοφώτιστη Ρόδος θέλουν με την σειρά τους να πρωταγωνιστήσουν, όπως επίσης και ο ΑΟ Υπάτου που από πέρυσι «χτίζει» σε στέρεες βάσεις.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ακόμα ένας όμιλος που κρύβει αρκετές «παγίδες» όσον αφορά τις προβλέψεις. Σίγουρα ο Παναργειακός και ο Πανηλειακός αποτελούν τα πιο βαριά ονόματα του ομίλου, παρόλα αυτά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι δύο ομάδες θα έχουν επηρεαστεί αγωνιστικά από την… κρίση στην οποία είχαν περιέλθει κατά το περασμένο καλοκαίρι. Η Σπάρτη και ο ενισχυμένος Αστέρας Βλαχιώτη συμπληρώνουν το «καρέ» με τα φαβορί και θέλουν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό από την αρχή του φετινού «μαραθωνίου».

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο Κρητικός όμιλος που απαρτίζεται μόνο από 9 ομάδες από τις οποίες αναμένεται να δοθεί μία πραγματική «μάχη». Ατσαλένιος, Επισκοπή, Γιούχτας και ΣΥΝΚΑ κατέχουν τον τίτλο των φαβορί για να πρωταγωνιστήσουν, όμως οι σχετικά «πρωτάρηδες» Άγιος Νικόλαος, Ρεθυμνιακός, Ηρόδοτος, Πανακρωτηριακός και Πόρος θέλουν να τους χαλάσουν τα σχέδια και να αποδείξουν πως μόνο τυχαία δεν ανέβηκαν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα όλων των ομίλων της λίγκας:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
16.30 γήπ. Οφρυνίου: Αετός Ορφανού – Ένωση Αλεξανδρούπολης, γήπ. Χρυσούπολης: Κεραυνός Πέρνης – Άρης Αβάτου, γήπ. Γενησέας: Ηρακλής Ζυγού – Πανσερραϊκός, γήπ. ΕΠΣ Σερρών: Δόξα Κάτω Καμήλας – Απόλλων Παραλιμνίου, γήπ. Δράμας: Πανδραμαϊκός – Νέστος Χρυσούπολης, γήπ. Θάσου: Δόξα Θεολόγου – Ορφέας Ξάνθης.

2ος ΟΜΙΛΟΣ
16.30 γήπ. ΕΠΣ Γρεβενών: Σειρήνα – Αλμωπός Αριδαίας, γήπ. Γιαννιτσών: ΑΣ Γιαννιτσά – Μακεδονικός, γήπ. ΔΑΚ Φλώρινας: ΠΑΣ Φλώρινα – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, γήπ. Αγκαθιάς: Νίκη Αγκαθιάς – Νέα Καλλικράτεια, γήπ. Θέρμης: Θερμαϊκός – Εδεσσαϊκός, γήπ. Μεσοποταμίας: Αστραπή – Αγροτικός Αστέρας.

3ος ΟΜΙΛΟΣ
16.30 γήπ. Καλικάς: Μετέωρα – Διαγόρας Στεφανοβικείου, γήπ. Αταλάντης: Αταλάντη – Ποταμιά, γήπ, Βατανιακού: ΑΕ Καρίτσας – Δίας Δίου, γήπ. Οιχαλίας: Διγενής Νεοχωρίου – ΑΕ Σελλάνων, γήπ. Αγριάς: Θησεάς Αγριάς – Πιερικός, γήπ. Τσαριτσάνης: Οικονόμος Τσαριτσάνης – Ηρακλής Λάρισας.

4ος ΟΜΙΛΟΣ
14.00 γήπ. Καστρακίου: Απόλλων Ευπαλίου – ΑΕ Λευκίμμης, 16.30 γήπ. Λευκάδας: Τηλυκράτης – Ανατολή, γήπ. Θιναλιακού: Θιναλιακός – Μακεδονικός Φούφα, γήπ. Κοζάνης: ΑΕ Ποντίων – ΑΕ Μεσολογγίου, γήπ. Καναλακίου: Αχέρων Καναλακίου – Σούλι Παραμυθιάς, γήπ. Πρέβεζας: ΠΑΣ Πρέβεζα – Ναυπακτιακός Αστέρας, γήπ. Άρτας: Αναγέννηση Άρτας – Αστέρας Ιτέας.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
11.00 γήπ. Χωράφας: Άγιος Ιερόθεος – Άνω Μερά, γήπ. Καμαρίου: Θύελλα Καμαρίου – Ερμής Κορυδαλλού, 13.30 γήπ. Μοσχάτου: ΑΕ Μοσχάτου – Πανθηραϊκός, 16.30 γήπ. Ασπροπύργου: Ακράτητος – Κηφισιά, γήπ. Καλλιθέας: Εθνικός – Φωστήρας, γήπ. Ζωγράφου: Ηλυσιακός – Καλλιθέα, γήπ. Κερατσινίου: Κερατσίνι – Άγιοι Ανάργυροι.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
15.30 γήπ. Παλλήνης: Παλληνιακός – Ρόδος, 16.30 γήπ. Παναρκαδικού: Παναρκαδικός – Κόρινθος 2006, γήπ. Νέας Αρτάκης: Νέα Αρτάκη – ΑΟ Υπάτου, γήπ. Θηβών: Κιθαιρών Καπαρελλίου – Θύελλα Ραφήνας, γήπ, Αχαρνών: Αχαρναϊκός – ΑΕΚ Τρίπολης, γήπ. Σπάτων: Αήττητος Σπάτων – Μαρκό.

7ος ΟΜΙΛΟΣ
16.30 γήπ. Σπάρτης: Σπάρτη – ΠΑΟ Βάρδας, γήπ. Βραχνέικων: Διαγόρας Βραχνέικων – Τσιλιβί, γήπ. Βλαχιώτη: Αστέρας Βλαχιώτη – ΑΟ Διαβολιτσίου, γήπ. Ζαχάρως: Ολυμπιακός Ζαχάρως – Παναργειακός, γήπ. ΔΑΚ Ναυπλίου: Ναύπλιο 2017 – Θύελλα Πατρών, γήπ. Κρανιδίου: Ερμιονίδα – Πανγυθεατικός, γήπ. Ζακύνθου: Ζάκυνθος – Πανηλειακός.

8ος ΟΜΙΛΟΣ
16.30 γήπ. Ατσαλένιου: Ατσαλένιος – Επισκοπή, γήπ. Καθιανών: Πανακρωτηριακός – Ηρόδοτος, γήπ. Αρχάνων: Γιούχτας – Άγιος Νικόλαος, γήπ. Σοχώρας: Ρεθυμνιακός – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ.