Λεουτσάκος: «Super League 2 και Football League ξεκινούν αλλά σε 2-3 αγωνιστικές...»

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μιλά για την ΕΡΤ και... λελογισμένη μείωση αλλά προειδοποιεί...

Λεουτσάκος: «Super League 2 και Football League ξεκινούν αλλά σε 2-3 αγωνιστικές...»

Τα πρωταθλήματα σε Super League 2 και Football League θα ξεκινήσουν κανονικά αλλά δεν αποκλείεται σύντομα να διακοπούν.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση του πρωταθλήματος πριν 3 χρόνια το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η διοργανώτρια αρχή ήταν το ζήτημα των τηλεοπτικών. Έγιναν τρεις φορές εκλογές προκειμένου να αναλάβει κάποιος την διοίκηση, κανείς δεν δέχονταν, με την στήριξη δυνατών ομάδων μου πρότειναν να διοικήσω με σκοπό να σωθεί η κατηγορία και να αποκτήσει βιωσιμότητα.

Οι ομάδες τα δύο πρώτα χρόνια από την διοργανώτρια αρχή δεν πήραν ούτε ευρώ γιατί το λειτουργικό κόστος ήταν μεγάλο και οι ομάδες έβαλαν πλάτη. Δεν υπήρχε τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι πρόεδροι αποφάσισαν να εξυγιάνουν την διοργανώτρια αρχή. Σε μεγάλο ποσοστό έχουμε καταφέρει φέτος να επιβιώνουμε με τα δικά μας έσοδα χωρίς να επιβαρύνουμε τις ομάδες.

Τα προηγούμενα χρόνια η διοργανώτρια αρχή είχε χορηγίες 7-10 εκατομμύρια ενώ εμείς κλείσαμε την πρώτη χορηγία ύστερα από κυβερνητική παρέμβαση με τον κ. Κοντονή και μετά με τον κ. Βασιλειάδη με συμβόλαιο κοντά στα 600.000 με 700.000 που ήταν ο τηλεοπτικός χρόνος ο οποίος πήγε στην εταιρεία παραγωγής που είχε αναλάβει το κόστος. Τα πρώτα δύο χρόνια οι ομάδες δεν πήραν ούτε ευρώ, τον τρίτο χρόνο πήραν ένα μικρό ποσό κοντά στα 80.000. Καταφέραμε τον τρίτο χρόνο με κάποιες χορηγίες να πάρουμε 60.000 από τις ομάδες για την διαιτησία.

Κάνω έναν μεγάλο πρόλογο γιατί οι ομάδες αυτές που πήραν τα χρήματα μόλις ήρθε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης το είδαμε καλοπροαίρετα γιατί ήταν μια λύση που θα βοηθούσε το ελληνικό ποδοσφαιρό, η ομάδα θα έπαιρνε ένα ποσό κοντά στα 800.000 . Όταν συζητούνταν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης οι ομάδες της Super League πήραν κάποια χρήματα ενώ οι δικές μας ομάδες δεν πήραν τίποτα, μόλις άκουσαν το θέμα κάποιες ομάδες επένδυσαν για να μπούν στην δεκάδα και να διεκδικήσουν την είσοδο στην Super League 2 με το σκεπτικό ότι εφόσον υπήρχε το προσύμφωνο που έγραφε ότι για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση πρέπει να υπάρχει Super League 2 αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει. Φέτος έχει μπεί ήδη Οκτώβριος οι ομάδες έχουν καταπονηθεί.

H Football League έχει ήδη συμβόλαιο από πέρυσι 1.700.000 με την παράγωγη και τα έξοδα να είναι της διοργανώτριας αρχής. Η Football League το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινάει κανονικά και με 2 τηλεοπτικά παιχνίδια. Ξεκινάει και η Super League 2 αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα παιχνίδια θα είναι τηλεοπτικά περιμένουμε αυτές τις μέρες να ξεκαθαρίσει η κατάσταση λόγω της αλλαγής κυβέρνησης και διοίκησης της ΕΡΤ. Ξεκίνησε η αναδιάρθρωση με τις ομάδες της Super League 1 και περιμένουμε και εμείς το ανάλογο τίμημα που έγινε στην Super League 1 να γίνει και σε μας και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί μια λύση. Έχουν σοβαρά προβλήματα οι ομάδες και περιμένουν το συμβόλαιο να ξέρουν πως θα κινηθούν. Περιμένουμε ενημέρωση από την καινούρια διοίκηση της ΕΡΤ.

Δεν έχουμε μιλήσει με την νέα διοίκηση της ΕΡΤ, είμαστε σύμφωνοι με το να υπάρξει μια λελογισμένη μείωση όπως είχε συμβεί και στην Super League 1. Δεν θα συζητήσουμε καθόλου μια παράλογη μείωση. Θα περιμένουμε 2-3 αγωνιστικές να δούμε τι θα γίνει και οι ομάδες έχουν πάρει απόφαση αν δεν βρεθεί λύση να διακοπεί το πρωτάθλημα.

Θα πρέπει η διοργανώτρια αρχή να κοιτάξει και την επόμενη μέρα γιατί για του χρόνου δεν υπάρχει το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και εμείς έχουμε και κεντρική διαχείριση έχουμε πεί και στον κύριο Αυγενάκη ότι πρέπει να γίνει μια επανεκίννηση στο ποδόσφαιρο και να έχουμε ένα σεβαστό τηλεοπτικό συμβόλαιο για να μπορούν οι ομάδες να επιβιώνουν. Υπάρχει τρόπος να βρεθούν χρήματα. Η πρόταση μας είναι να δίνεται ένα ποσό στις ομάδες από τις στοιχηματικές εταιρίες. Η διοίκηση θα ψάξει το νομικό πλαίσιο προκειμένου να μπλοκάρουμε τις στοιχηματικές εταιρείες και να πάρουμε ένα ποσό από εκεί, για να μπορούν να επιβιώνουν οι ομάδες».