Στα σκαριά η φορολογική ελάφρυνση για ΠΑΕ και ΚΑΕ

Μείωση της φορολογίας εξετάζει η Κυβέρνηση στον επαγγελματικό αθλητισμό και τα εισιτήρια. Διαβάστε τις ακριβείς εισηγήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Στα σκαριά η φορολογική ελάφρυνση για ΠΑΕ και ΚΑΕ

Βαθιά ανάσα περιμένει ο επαγγελματικός αθλητισμός με τη μείωση της φορολογίας που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεφύγουν οι ελληνικές ομάδες από την οικονομική μέγγενη και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές εντός και εκτός συνόρων, ανεβάζοντας αντίστοιχα και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Το πρώτο βήμα έγινε χθες το απόγευμα, με τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Η πρώτη επαφή έγινε σε πολύ καλό κλίμα και όλα δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα που θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις επαγγελματικές ομάδες, κυρίως σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Αυγενάκης: Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια και στα συμβόλαια των αθλητών!

Αν και μοιάζει δύσκολο να ικανοποιηθεί η εισήγηση του κ. Αυγενάκη για θέσπιση φόρου ύψους 15% για συμβόλαια άνω των 100 χιλ. ευρώ αντί του 45% που υπάρχει σήμερα και έχει «στραγγαλίσει» οικονομικά τις ομάδες, το πιθανότερο είναι να γίνει μείωση κάτω από το μισό, σε επίπεδα λίγο πάνω από το 20%. Με τα τωρινά δεδομένα, συμβόλαιο που προβλέπει καθαρές αποδοχές 500 χιλ. ευρώ για έναν αθλητή, στοιχίζει στις ομάδες τα διπλάσια. Αναμένεται, επίσης, δραστική μείωση και του ΦΠΑ στα εισιτήρια των αγώνων, από το 24% στο 6% που ισχύει σε άλλα θεάματα, όπως και η θέσπιση κινήτρων για χορηγίες και δωρεές σε σωματεία.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr