Αυγενάκης: Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια και στα συμβόλαια των αθλητών!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια αλλά και στα συμβόλαια των αθλητών, στο περιθώριο της συνάντησης με τους φορείς του ποδοσφαίρου. 

Αυγενάκης: Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια και στα συμβόλαια των αθλητών!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο περιθώριο της σημερινής (22/8) συνάντησης με τους φορείς του ποδοσφαίρου για το θέμα της βίας, προχώρησε σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια αλλά και στα συμβόλαια τον αθλητών. Μάλιστα όπως τόνισε ο κύριος Αυγενάκης, η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα.

Γραμμένος: «Βήμα βήμα θα καταπολεμήσουμε τη βία»

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια. Μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού».

«Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας. Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία", συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού».