O Τερ Στέγκεν υπέγραψε το ιστορικό ρεκόρ της Μπαρτσα (vid)

Τέσσερις μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Ρόμα η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-1 τη Βαλένθια και συνέχισε την αήττητη πορεία της για τον τίτλο.

O Τερ Στέγκεν υπέγραψε το ιστορικό ρεκόρ της Μπαρτσα (vid)

Δεν ήταν εύκολη η επικράτηση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήρθε πάντως από τα γκολ του Σοάρες στο 15΄και Ουμιτί στο 51΄. Προηγουμένως όμως ο Τερ Στέγκεν είχε κάνει σωτήριες αποκρούσεις σε προσπάθειες του Ροδρίγο στο 36΄ και στο 44΄ ενώ στο 51’ ο Πικέ έσωσε πάνω στη γραμμή ύστερα από σουτ του Ροδρίγο

Ο Μέσι που δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του, έχασε ευκαιρία στο 78’ για να σφραγίσει τη νίκη. Τέλος, στο 87' ο Πρέχο με πέναλτι μείωσε σε 2-1 περνώντας τη μπάλα κάτω από την αγκαλιά του Τερ Στέγκεν.

Με τη νίκη αυτή η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 39 αγωνιστικές χωρίς ήττα και έσπασε το ρεκόρ της Σοθιεδάδ που κρατούσε απ' το 1980 με 38.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπούσκετς, Παουλίνιο, Κουτίνιο (79’ Ντεμπελέ), Ινιέστα (84’ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Βέθο, Γκαράι, Γκάμπριελ, Γκαγιά, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Σολέρ, Γουέδες (69’ Περέιρα), Ροδρίγο (80’ Τζάζτα), Μίνα (71’ Βιέτο)