Τάσος Παναγιώτου: «Ο Πανσερραϊκός επιστρέφει, πρότυπό μας ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός»

Εκπλήσσει ο νέος ισχυρός άνδρας του Πανσερραϊκού, Τάσος Παναγιώτου, στο «ΦΩΣ» και στον Θέμη Σινάνογλου.

Τάσος Παναγιώτου: «Ο Πανσερραϊκός επιστρέφει, πρότυπό μας ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο ισχυρός άνδρας του Πανσερραϊκού έχει το θάρρος να βγει και να πει στο ΦΩΣ πράγματα που άλλος σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας, δεν θα τα έλεγε. Είναι ο Τάσος Παναγιώτου. Δεν έχει πολύ καιρό που εξελέγη πρόεδρος του συλλόγου.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 14/6/2019

Οι πληροφορίες μου από τις Σέρρες λένε ότι είστε συμπαθών τον Ολυμπιακό. Ισχύει;

Δεν μπορώ να πω ψέματα και να το αρνηθώ. Το θέμα δεν είναι όμως τι συμπαθεί κανείς, το θέμα είναι να προσπαθεί να λειτουργήσει βλέποντας τι κάνουν οι καλύτεροι. Πρότυπο λειτουργίας μας λοιπόν θα είναι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός! Αυτά που κάνει δεν είναι απλώς κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Θέλουμε να συνδεθεί ο τόπος μας με το σύλλογο σε τέτοιο στιλ, σε μικρογραφία βέβαια. Είμαστε σε επαφές με τον Ολυμπιακό, για την οργάνωση, τη φιλοσοφία, τη μέθοδο και τη λειτουργία.

Εννοείτε και με κάρτες ώστε να βοηθήσει ο κόσμος με έσοδα;

Στα πλάνα μας είναι και αυτό.

Γιος πρώην βουλευτή του ΚΚΕ;

Ναι, ήταν και διευθυντής στον Ριζοσπάστη. Μεγάλη ιστορία ο πατέρας μου, πέρασε και από το BBC, επί δικτατορίας ήταν στη «Φωνή της Αλήθειας» στη Γερμανία.

Πού γεννηθήκατε;

Θέμη, σε διαβάζω χρόνια, να μιλάμε στον ενικό. Γεννήθηκα στη Φρανκφούρτη, ήρθα μικρός στην Ελλάδα.

Σερραίος;

Ναι, εδώ μεγάλωσα, από εδώ ήταν ο πατέρας μου. Πέθανε το 2007.

Πες μου το στόχο σου και τα όνειρά σου για το σύλλογο.

Ο Πανσερραϊκός παρά τα δεινά που πέρασε, κρατάει τη δυναμική του στην τοπική κοινωνία. Αγαπιέται. Έχουμε ευρύ φάσμα τμημάτων. Στον υγρό στίβο είμαστε πολύ δυνατοί, όχι μόνο κολύμβηση και πόλο αντρικό και γυναικείο, αλλά και συγχρονισμένη κολύμβηση που τη φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα. Και έχουμε παίδες, έφηβους, μίνι παίδες, μίνι έφηβους. Το τμήμα μας έχει τον Γέμελο τεχνικό διευθυντή!

Τον Γέμελο;

Ναι, τον προπονητή επί χρόνια στον Ολυμπιακό, τον προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη. Ο Διαθεσόπουλος είναι ο εκπρόσωπός μας στην ομοσπονδία!

Έχετε πιάσει όλα τα πόστα, ε; Διαβάζω για Νεντίδη προπονητή στο ποδόσφαιρο τώρα.

Ναι, αυτός είναι ο στόχος μας και περιμένουμε απάντηση ως την ώρα που μιλάω μαζί σου. Θέλουμε προπονητή από Σούπερ Λίγκα, να έρθει και να δώσει το στίγμα ότι η δουλειά θα γίνει γρήγορα και σωστά για να επιστρέψει ο Πανσερραϊκός εκεί που ήταν. Ο Νεντίδης φέτος ήταν βοηθός προπονητή στην Ξάνθη. Το ποδόσφαιρο το τρέχουν δύο άνθρωποι, ο ένας είναι ο γιος του Μάκη Κατσαβάκη του γνωστού προπονητή, ο Νίκος. Ο Πανσερραϊκός είναι συνώνυμο του τόπου μας. Έχουμε μέχρι και ομάδα Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός ΑΜΕΑ, μπάσκετ με αμαξίδιο, υγρός στίβος, όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση.

Τι άλλα τμήματα έχετε;

Έχουμε αντρικό πόλο, γυναικείο πόλο, μπάσκετ αντρών που στόχος είναι να ανεβεί αμέσως στη Β'. Το μπάσκετ γυναικών είναι στην Α2. Έχουμε και χάντμπολ ανδρών στην Α2. Επίσης, μετά το φάιναλ φορ του βόλεϊ γυναικών που έγινε εδώ, κάνουμε νεοσύστατο τμήμα γυναικών βόλεϊ. Και νεοσύστατο τμήμα με δρομείς υγείας, μαζικό αθλητισμό για όλες τις ηλικίες.

Ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε 5,5 εκ. ευρώ για κολυμβητήριο στις Σέρρες; 5 εκ. ευρώ χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να κάνει σούπερ κολυμβητήριο, αυτό ξέρω από το ρεπορτάζ.

Πράγματι, είναι άδικο ο Πειραιάς να μην έχει υπερσύγχρονο κολυμβητήριο.

Πείτε μου για το κολυμβητήριο που ήδη έχετε.

Είναι... αρχαίο, από το 1977, με 25άρα πισίνα. Είναι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας. Το ημιτελές κολυμβητήριο 50 μέτρων βρίσκεται στις παρυφές της πόλης σε έκταση 800 στρεμμάτων. Στα χαρτιά όμως έγινε αθλητικό πάρκο. Στην ουσία είναι μόνο το αυτοκινητοδρόμιο εκεί και ένα κλειστό γυμναστήριο σαν... κοτέτσι. Και κάποια ανοικτά γήπεδα για την ΕΠΣ Σερρών. Σε αυτήν την έκταση είχαν ξεκινήσει τα πρώτα έργα για να γίνει κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών αλλά δεν αποπερατώθηκε ποτέ. Έγινε κινητοποίηση από το δήμο Σερρών προς το αρμόδιο υπουργείο, έγινε νέα μελέτη και δόθηκε η υπόσχεση για το κονδύλι των 5,5 εκ. ευρώ.

Η κρίση χτύπησε πολύ τις Σέρρες;

Πάρα πολύ, βάσει στατιστικών μάλλον είμαστε ο χειρότερος οικονομικά νομός στην επικράτεια!

Στο ποδόσφαιρο πού θα παίζετε του χρόνου;

Τώρα με την αναδιάρθρωση, στη Γ' Εθνική. Στόχος είναι να φτάσουμε γρήγορα σε επαγγελματική κατηγορία. Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το ποδόσφαιρο είναι οι εγκαταστάσεις. Από την προηγούμενη διοίκηση παραλάβαμε μια άσχημη κατάσταση. Εμείς κάναμε έναρξη όλων των ενεργειών για την εκκαθάριση, ώστε όταν επιστρέψουμε σε επαγγελματική κατηγορία να είμαστε καθαροί για το restart. Και δίνουμε βάρος στις εγκαταστάσεις. Ούτε η αντρική ομάδα δεν είχε χώρο για προπόνηση και πήγαινε από χωριό σε χωριό για να προπονείται! Έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για εγκαταστάσεις, προπονητήριο που θα προπονείται όχι μόνο η αντρική ομάδα αλλά και οι Ακαδημίες.