H διαφορά του Βαλμπουενά με άλλους... "Βαλμπουενά"

Παίκτες επιπέδου Βαλμπουενά έχει ξαναφέρει ο Ολυμπιακός, αλλά τόσο νωρίς δεν έχει έρθει κανείς.

H διαφορά του Βαλμπουενά με άλλους... "Βαλμπουενά"

Ποδοσφαιριστές που έχουν διαγράψει μια μεγάλη καριέρα σαν αυτή του Ματιέ Βαλμπουενά και βρίσκονται πια στη δύση τους συνήθως κάνουν το εξής: επιλέγουν την ομάδα που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και τους ικανοποιεί τόσο οικονομικά όσο και σε όλες τις υπόλοιπες συνθήκες εργασίας και ζωής, αφού πρώτα περιμένουν αρκετά.

Δεν... χαραμίζουν το καλοκαίρι τους σε προετοιμασίες και τρεξίματα στα βουνά, κάνουν μακράς διάρκειας διακοπές και προς τον Αύγουστο (ή και αρχές... Σεπτέμβρη) κλείνουν εκεί που έχουν αποφασίσει.

Ο Ολυμπιακός έχει φέρει τέτοιους σπουδαίους παίκτες και στο παρελθόν, με την πρακτική να είναι αυτή που προαναφέραμε.

Οι ποδοσφαιριστές αντίστοιχης κλάσης με αυτή του Γάλλου σταρ υπογράφουν και ανακοινώνονται προς το τέλος του καλοκαιριού, κάνουν μια υποτυπώδη προετοιμασία και μπαίνουν απευθείας στην αγωνιστική δράση με όπλο την εμπειρία που έχουν αποκομίσει από τη διάρκεια και τις παραστάσεις της καριέρας τους. Άλλοι τα έχουν καταφέρει (Ντάρκο παλιότερα, Καμπιάσο πιο πρόσφατα), άλλοι όχι όπως ο Τουρέ.

Ο Βαλμπουενά δεν επέλεξε αυτό το δρόμο. Έπαιξε στην Φενερμπαχτσέ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τα μέσα Μάη δηλαδή. Το βράδυ της Κυριακής αποχαιρέτισε το κοινό του τουρκικού συλλόγου απολαμβάνοντας την αποθέωση για τον επαγγελματισμό και την προσφορά του κατά τη διετία της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα πήρε το αεροπλάνο για την Αθήνα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας δήλωσε ευτυχισμένος για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και μέσα στην ημέρα ολοκληρώνει τη μεταγραφή του με τις υπογραφές. Η άδειά του θα είναι έως τις 10 Ιουνίου που αρχίζει η προετοιμασία του Ολυμπιακού, δηλαδή σκάρτο δεκαπενθήμερο.

Κι από την αρχή θα μπει στη δουλειά υπό τον Πέδρο Μαρτίνς ώστε να ενταχθεί στο αγωνιστικό πλάνο του Πορτογάλου, να γνωριστεί άμεσα με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο και να βοηθήσει ουσιαστικά στη μεγάλη προσπάθεια των προκριματικών του Ιουλίου και του Αυγούστου. Θα είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη έως τότε.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του Βαλμπουενά και αποτελεί πρόσθετη εγγύηση - πέραν της κλάσης και της αξίας του - ότι μπορεί να κάνει τη... διαφορά.