Γ' Εθνική: Μπαράζ χωρίς φαβορί

Τα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική ξεκινούν σήμερα, ωστόσο σε κανένα από τα τέσσερα ζευγάρια που έχουν προκύψει δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τον προβιβασμό.

Γ' Εθνική: Μπαράζ χωρίς φαβορί

Η ώρα των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική έφτασε. Οι δευτεραθλήτριες ομάδες των οχτώ ομίλων δηλαδή οι Ιωνικός, Νίκη Βόλου, Αιολικός, Θεσπρωτός, Νέστος Χρυσούπολης, Τρίγλια, Διαγόρας Ρόδου και Καλαμάτα ρίχνονται στη «μάχη» διεκδικώντας τα τέσσερα πολυπόθητα εισιτήρια που δίνουν τον προβιβασμό σε ανώτερη κατηγορία.

Το αξιοσημείωτο στην φετινή διαδικασία των μπαράζ, είναι το γεγονός ότι σε σχέση με άλλες χρονιές δεν συναντάει κανείς ξεκάθαρα φαβορί στα τέσσερα ζευγάρια που έχουν προκύψει. Φυσικά και υπάρχουν ομάδες με μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα που θεωρητικά με την πρώτη ματιά έχουν ένα μικρό προβάδισμα ενόψει των δύο αναμετρήσεων, ωστόσο το επίπεδο των ομάδων σε συνάρτηση με όλα όσα διαδραματίστηκαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφήνουν κάθε ενδεχόμενο ανοικτό και τις πιθανότητες μοιρασμένες.

Αιολικός – Ιωνικός: Ίσως το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των μπαράζ. Οι Νικαιώτες προέρχονται από μία σπουδαία παρουσία στον 5ο όμιλο. Κατάφεραν να τερματίσουν πάνω από ομάδες όπως ο Εθνικός, χάρις σε ένα τρομερό αήττητο σερί κυρίως στον δεύτερο γύρο. Κάτι που σημαίνει πως το σύνολο του Δημήτρη Αρναούτη έρχεται με… φόρα ενόψει των δύο αγώνων. Ποιος μπορεί όμως να «ξεγράψει» τον Αιολικό; Τα πεπραγμένα της ομάδας του Απόστολου Στύλου στο πρωτάθλημα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ δουλεμένο σύνολο. Η δίψα για την άνοδο στο στρατόπεδο του Αιολικού είναι μεγάλη και μένει να δούμε αν αυτή θα είναι αρκετή για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Μοιρασμένες οι πιθανότητες, με τον Ιωνικό θεωρητικά να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός: Στο συγκεκριμένο ζευγάρι το τοπίο είναι σχετικά πιο καθαρό. Ο τίτλος του φαβορί ανήκει στη Νίκη Βόλου για πολλούς λόγους, ωστόσο όπως είπαμε και παραπάνω τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι Βολιώτες έχασαν στα σημεία το πρωτάθλημα από τον συμπολίτη Ολυμπιακό και θέλουν να… εξιλεωθούν για την απώλεια της απευθείας ανόδου. Το κίνητρο λοιπόν είναι μεγάλο, ενώ μία άλλη… νότα δίνει η παρουσία του Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο της ομάδας. Από την μεριά του ο Θεσπρωτός του Δημήτρη Μουρούτη κέρδισε κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική την παρουσία του στα μπαράζ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βάλει δύσκολα στους Βολιώτες και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την άνοδο.

Τρίγλια – Νέστος Χρυσούπολης: Όλα ανοικτά στο συγκεκριμένο ζευγάρι με τις πιθανότητες να είναι «50 – 50». Ο Νέστος ουσιαστικά είναι πιο… μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοιο επίπεδο σε σχέση με την Τρίγλια η οποία μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μία νεοφώτιστη ομάδα στη Γ’ Εθνική. Βέβαια, η φετινή της πορεία μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί στον 2ο όμιλο. Όπως και να χει αναμένεται να «παιχτεί» σκληρό… πόκερ και από τις δύο ομάδες με στόχο το εισιτήριο της ανόδου.

Διαγόρας Ρόδου – Καλαμάτα: Η «μονομαχία» των Ροδιτών με την «Μαύρη Θύελλα» μαζί με αυτή του Αιολικού με τον Ιωνικό αποτελούν αναμφίβολα τις πιο συναρπαστικές στα μπαράζ. Τόσο οι «κυανέρυθροι» όσο και οι Μεσσήνιοι μέσα στη χρονιά έχουν δείξει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο. Πρόκειται για ένα ντέρμπι καθώς το κίνητρο των ομάδων είναι τεράστιο. Η Καλαμάτα με τις πολλές διοικητικές εξελίξεις καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν έχασε τον τίτλο από τον Ασπρόπυργο και ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος βρισκόταν στην κορυφή, ενώ και ο Διαγόρας θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλύτερο. Ένα ζευγάρι στο οποίο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η έδρα.