ΕΠΟ: Τελικός Κυπέλλου πιθανόν με VAR

O Μανός Γαβριηλίδης, πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, αποκάλυψε ότι είναι πολύ πιθανή, η παρθενική χρήση του βίντεο σ' αγώνα ελληνικού ποδοσφαίρου, στο Ο.Α.Κ.Α στις 11 Μαΐου.

ΕΠΟ: Τελικός Κυπέλλου πιθανόν με VAR

Μετά την οριστικοποίηση του ζευγαριού των φιναλίστ του Κυπέλλου -που είναι το ίδιο με τις δύο προηγούμενες χρονιές (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ) - ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου της Ε.Π.Ο., Μάνος Γαβριηλίδης, αναφέρθηκε στο τρόπο διεξαγωγής του τελικού της 11ης Μαϊου στο Ο.Α.Κ.Α. μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ARENA FM 89.4»

O κ. Γαβριηλίδης επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ πιθανόν να γίνει για πρώτη φορά στα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά η πολυαναμενόμενη χρήση του VAR. Τον χειρισμό του βίντεο θα τον έχουν ξένοι διαιτητές, εξοικειωμένοι με το σύστημα.

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι 100% σίγουρο. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι θα υπάρχει VAR, το οποίο θα χειρίζονται ξένοι διαιτητές. Δεν μπορούμε να κάνουμε δοκιμές σε ένα τέτοιο παιχνίδι Σίγουρα δεν είναι πολλές οι μέρες που έμειναν, αλλά δεν έχουμε κάτι να προετοιμαστούμε»

Σίγουρα, πάντως, η χρήση του βίντεο καθίσταται πιο επιτακτική κι επείγουσα από ποτέ μετά και το χθεσινό λάθος στην Τρίπολη με τη λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Στυλιανίδη για λογαριασμό του Αστέρα.

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο «κεκλεισμένων των θυρών»

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας δεν τον απέκλεισε: «Διαβάζω όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης, για πιθανότητα διεξαγωγής του τελικού κεκλεισμένων των θυρών. Είχα πει εγώ ότι θέλουμε τελικό με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν η αστυνομία έχει πληροφορίες για κάτι άλλο, δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Δεν γίνεται να αψηφήσουμε τον κίνδυνο. Δεν σας κρύβω, όμως, ότι υπάρχει προβληματισμός».

Τέλος για την πιθανότητα αλλαγής έδρας σε περίπτωση που ο τελικός γίνει κεκλεισμένων των θυρών απάντησε: «Δεν θέλω να πω τίποτα. Στη προκήρυξη αναφέρεται ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο τώρα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας