Πένθος στον Παναιτωλικό

Πένθος στο Αγρίνιο για την απώλεια του συνθέτη του ύμνου του Παναιτωλικού και επιθετικού της ομάδας, Δημήτρη Παπαποστόλου

Πένθος στον Παναιτωλικό

Σε πένθος έχει βυθιστεί η κοινωνία του Αγρινίου μετά την είδηση θανάτου του ποδοσφαιριστή, συνθέτη, μαέστρου και ερμηνευτή Δημήτρη Παπαποστόλου, ο οποίος «έφυγε» την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 σε ηλικία 76 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου (11:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και η ταφή του στο Αγρίνιο, στις 16.00.

Ο Δημήτρης Αθ. Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Περάτωσε στο Αγρίνιο τις σπουδές μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και αργότερα στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική. Διακρίθηκε ως καλλιτεχνικός δ/ντής τόσο της μικτής χορωδίας «Ορφεύς» Αγρινίου, όσο και της «Πειραματικής Χορωδίας» και του Συνόλου οργάνων «Ρrο Αrte».

Tον Απρίλιο του 1973 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου δημιούργησε το συγκρότημα «Ελληνικός Απόηχος» (Παν/μιο Μαίρυλαντ) παρουσιάζοντας κυρίως αντιστασιακά τραγούδια απαγορευμένα στην τότε Ελλάδα. Το 1974 κυκλοφόρησε στην Αμερική τον δίσκο «Cyprus 74» διαθέτοντας τα έσοδα για την ανακούφιση των Κυπρίων προσφύγων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976.

Έχει γράψει πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Συνέθεσε επίσης Λειτουργία με οργανική συνοδεία («Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία»), που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1988 σε μορφή ορατόριου (στο ανοικτό θέατρο της Καλαμάτας) από τον «Ορφέα Τριπόλεως» και άλλες 5 ελληνικές χορωδίες. Το ίδιο έργο παίχτηκε στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 1989.

Ο Δημήτρης Παπαποστόλου έγραψε επίσης και τον ύμνο του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός:

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θρηνεί την απώλεια του Τάκη Παπαποστόλου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και μουσουργού με διεθνή καριέρα και διακρίσεις. Αγωνίστηκε με επιτυχία στη θέση του επιθετικού στην ομάδα μας στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και στη συνέχεια αφιερώθηκε στις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία και στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Δημιούργησε σημαντικά έργα κυρίως εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής και το 1997 συνέθεσε και προσέφερε στο Σύλλογό μας τον ύμνο του Παναιτωλικού.

Η Παναιτωλική οικογένεια εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου (11:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και η ταφή του στο Αγρίνιο, στις 16.00.

Πηγή: agriniovoice.gr