Οι «Κεπά» των ελληνικών γηπέδων - Από τον Ζάχοβιτς στον Μάριν (vids)

Με αφορμή το φιάσκο με τον Κεπά στην Τσέλσι, το fosonline.gr σάς παρουσιάζει παρόμοια συμβάντα στα ελληνικά γήπεδα.

Οι «Κεπά» των ελληνικών γηπέδων - Από τον Ζάχοβιτς στον Μάριν (vids)

Πρώτο θέμα έχει γίνει παγκοσμίως τις τελευταίες 48 ώρες το συμβάν με τον Κεπά, ο οποίος αρνούταν να γίνει αλλαγή στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του τελικού του Λιγκ Καπ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Παρόμοια περιστατικά, όπου ο παίκτης δεν σεβόταν τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, έχουμε δει και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με παίκτες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό, όπως οι Ζλάτχο Ζάχοβιτς, Μάρκο Μάριν και Τζαμέλ Αμπντούν!

Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

Ζλάτχο Ζάχοβιτς

Στις 26 Μαρτίου του 2000, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με το σκορ να είναι στο 1-1, χάρη στα τέρματα του Γιώργου Ανατολάκη (16') και του Φερνάντο Γκαλέτο (22'), οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι μπροστά. Ο Ζλάτχο Ζάχοβιτς δεν απέδιδε τα αναμενόμενα στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα ο τότε προπονητής των Πειραιωτών, Αλμπέρτο Μπιγκόν, να σηκώνει τον Αλέκο Αλεξανδρή για να περάσει στη θέση του Σλοβένου στο 62ο λεπτό.

Ο Ζάχοβιτς ο οποίος φημιζόταν για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του, δεν αποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή του, καθώς αντέδρασε έντονα μιλώντας σε απαράδεκτο ύφος στον Μπιγκόν, τον οποίο... στόλισε με αρκετά «γαλλικά»! Ο παίκτης αποχώρησε μόνο αφότου παρενέβη ο Τάσος Μητρόπουλος ο οποίος του ζήτησε να καθίσει στον πάγκο...

Μάρκο Μάριν

Στις 26 Νοεμβρίου του 2017, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα για την 12η αγωνιστική. Το κλίμα εκείνη την περίοδο δεν ήταν το καλύτερο στα αποδυτήρια της ομάδας και αυτό φαινόταν και στο γήπεδο. Σε εκείνο το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν πίσω στο σκορ (0-1) στο ημίχρονο και ο Τάκης Λεμονής επιστράτευσε τους Ούρος Τζούρτζεβιτς και Μάρκο Μάριν.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τελικά με 3-1, ωστόσο το... στιγμιότυπο της αναμέτρησης ήταν ο πανηγυρισμός του Μάριν στο τρίτο γκολ των Πειραιωτών, όπου ο Γερμανός έκανε χειρονομία σιωπής δείχνοντας προς τον πάγκο, με αποδέκτη τον Λεμονή!

Τζαμέλ Αμπντούν

Δύο χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 29 Νοεμβρίου του 2019, ο Πλατανιάς υποδεχόταν τη Βέροια για την 12η αγωνιστική. Για τους Βεροιώτες αγωνιζόταν τότε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζαμέλ Αμπντούν και όταν έγινε αλλαγή στην αναμέτρηση δεν αντέδρασε και με τον πιο ψύχραιμο τρόπο.

Με το ματς στο 0-0, ο Γιώργος Γεωργιάδης σηκώνει τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι στο 62' για να περάσει στη θέση του Αλγερινού. Ο Αμπντούν εμφανώς εκνευρισμένος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να βγάλει μιλιά, κλωτσάει ένα μπουκαλάκι με νερό και άθελά του πέτυχε συμπαίκτη του...