Κούγιας: «Κωμική η πρόταση της ΑΕΚ»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ φανέρωσε την ξεκάθαρη αντίθεσή του σε ενδεχόμενη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Τι είπε για την εισήγηση του Μηνά Λυσάνδρου.

Κούγιας: «Κωμική η πρόταση της ΑΕΚ»

Το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων απασχόλησε σημερινή (21/2) εκπομπή του «ARENA-FM», στην οποία και κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις ο Αλέξης Κούγιας. «Μακάρι να μη γίνει», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ και εκτίμησε ότι θα αποτελέσει την πλέον αποτυχημένη αναδιάρθρωση από τη σύσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενη μείωση των ομάδων της Super League ενώ προέβλεψε πως η αναδιάρθρωση θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση πολλών συλλόγων της Football League: «Εάν υποβιβαστούν αυτές που δεν έχουν κόσμο και αξιοπιστία ποδοσφαιρική καλώς να διαλυθούν. Υπάρχουν όμως ομάδες που έχουν δυνατότητες και είναι αξιόπιστες».

Και συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος: «Υπάρχει και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που είναι τύποις ερασιτεχνική κατηγορίας. Οι ομάδες αυτές θα πάρουν το πρωτάθλημα και θα μείνουν στην ίδια κατηγορία. Μια χρονιά είχαν μεγάλους προϋπολογισμούς και θα μείνουν στην ίδια κατηγορία χωρίς να πάρουν τίποτα».

Τέλος, σχολίασε και την πρόταση της ΑΕΚ. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ τι θα γίνει από τον Φεβρουάριο και μετά. Είναι κωμική η πρόταση της ΑΕΚ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Εκτιμώ την προσπάθεια του [Μηνά] Λυσάνδρου αλλά είναι κωμική η πρόταση αυτή».