Ο Μπρίτο τελειώνει εκεί όπου ξεκίνησε

Οι τέσσερις θητείες του 37χρονου Βραζιλιάνου Εντουάρντο Μπρίτο στον Απόλλωνα Πόντου

Ο Μπρίτο τελειώνει εκεί όπου ξεκίνησε

Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια σε ηλικία 22 ετών, έχοντας αγωνιστεί ως τότε μόνο σε ομάδες της πατρίδας του. Ο πρώτος προορισμός που επέλεξε ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, που έμελλε να εξελιχθεί και στον πιθανό τερματικό σταθμό. Ο λόγος για τον Εντουάρντο Μπρίτο, τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που έζησε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα στη χώρα μας και όπου και αν αγωνίστηκε ξεχώρισε για την αγωνιστική του αξία και το ήθος του.

Μετά την πρώτη σεζόν στην Καλαμαριά το 2004, πήγε στη Νίκη Βόλου, όπου μέτρησε 15 συμμετοχές και δύο γκολ και το 2006 στον Διαγόρα Ρόδου όπου πραγματοποίησε την πρώτη σημαντική σεζόν επί ελληνικού εδάφους με 31 συμμετοχές και 16 γκολ και αναδείχθηκε ο καλύτερος ξένος παίκτης στη Β’ Εθνική. Το 2007 επιστρέφει στην Καλαμαριά όπου είχε μία ακόμα γεμάτη και ποιοτική σεζόν που άνοιξε τις πόρτες για τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη εκτός από τον Απόλλωνα. Τον Ατρόμητο, όπου και έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Στο Περιστέρι μέτρησε συνολικά 253 συμμετοχές και πέτυχε 34 γκολ, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και στις πορείες για τους δύο τελικούς κυπέλλου που έφθασε το Αστέρι το 2011 και το 2012.

Το καλοκαίρι του 2017 γύρισε για τρίτη φορά στην Καλαμαριά όπου θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του με 31 ματς και εννιά γκολ στο ενεργητικό του. Το πρώτο μισό της φετινής περιόδου το πέρασε στην Κύπρο και εν προκειμένω στον Άρη Λεμεσού όπου κατέγραψε 17 συμμετοχές και πέντε γκολ, αλλά προ ημερών έμεινε ελεύθερος για να γυρίσει και πιθανώς να τελειώσει την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο εκεί όπου την άρχισε. Στον Απόλλωνα Πόντου, όπως λέγεται τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Καλαμαριάς, με την οποία έκανε ντεμπούτο για τέταρτη φορά, από τη στιγμή που αγωνίστηκε στην εξ’ αναβολής συνάντηση με τον Αήττητο Σπάτων.

Στα 37 του χρόνια ο αγαπημένος «Έντι» των Θεσσαλονικέων επανέρχεται το ίδιο δυνατός και σε φόρμα όπως επιβεβαιώνουν και τα πιο πρόσφατα στατιστικά του. Η διοίκηση, ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο κόσμος του Απόλλωνα τον υποδέχθηκαν με ανοικτές αγκάλες και ο λάτιν μεσοεπιθετικός θα επιδιώξει να εκπλήξει για μία ακόμα φορά με τις επιδόσεις του και να κάνει την διαφορά στην ομάδα που έχει απόλυτη ανάγκη κάθε ποιοτική βοήθεια τώρα που καλύπτει τα κενά στο ρόστερ.