«Στοπ» της Προοδευτικής στον Εθνικό (pics)

Οι «κυανόλευκοι» έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου, αφήνοντας δύο βαθμούς στην έδρα της σκληροτράχηλης Προοδευτικής.

«Στοπ» της Προοδευτικής στον Εθνικό (pics)

Η ένταση και το πάθος ήταν οι... νικητές στο παραδοσιακό ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Εθνικό στο γήπεδο Κορυδαλλού για τη 14η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 σε ένα δυνατό παιχνίδι με λιγοστές, ωστόσο, συγκινήσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει -σχετικά- ικανοποιημένους μόνο τους «βυσσινί», οι οποίοι έβαλαν στο... σακούλι τους έναν βαθμό στην προσπάθειά τους να απεμπλακούν από τις τελευταίες θέσεις. Αντιθέτως οι «κυανόλευκοι» έχασαν έδαφος στη μάχη της ανόδου, ευρισκόμενοι πλέον στο -3 από τον πρωτοπόρο ΟΦ Ιεράπετρας.

Το παιχνίδι διεξήχθη ενώπιον 600 και πλέον φίλων της «Πρόο», δεδομένου ότι η Αστυνομία είχε ανάψει «κόκκινο» στη μετακίνηση οπαδών του Εθνικού, έτσι στις εξέδρες δεν υπήρχαν οπαδοί των φιλοξενούμενων.

Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν ένα πεντάλεπτο πριν από τη συμπλήρωση των πρώτων 45' ύστερα από συνεργασία των Βλάχου, Πολίτη και με εκτελεστή τον... συνήθη ύποπτο Μάναλη, ο οποίος πέτυχε το 5ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Η Προοδευτική, όμως, βρήκε την απάντηση στο 50', όταν ο Λέγκα βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Εθνικός θα μπορούσε ενα είχε «κλέψει» τη νίκη στα... χασομέρια, ωστόσο ο Μπλάνκο νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Μπαντίκο στο 90'+5'!

Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 88' ο Τσιτσικαλάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Bάτσιο (Δ. Αττικής). Να σημειώσουμε επίσης ότι το παιχνίδι διακόπηκε για μερικά λεπτά αμέσως μετά την αποβολή, καθώς ο βοηθός δέχθηκε αντικείμενο από την εξέδρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης): Μπαντίκος, Τσιτσικαλάκης, Χουστουλάκης, Κουτσοποδιώτης, Λέγκα, Σταθόπουλος (80' Κύβελος), Θωμάς (60' Κρολ), Γκουτζουλάς, Γουίλι, Ντάλας, Καρδάρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Λουκάς Καραδήμος): Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Χριστοφιλέας, Σκεντεράι, Αλεξίου (73' Ρομάνο), Κωνσταντίνου, Μάναλης, Τσιλιγκίρης, Πολίτης (57' Μπλάνκο).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι (photo credit: Eurokinissi)