Λαΐφης: Η Σταντάρ θα τον κρατήσει...

Ο Κωνσταντίνος Λαϊφης είπε στην Κύπρο ότι θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα είχε πει ότι βλέπει τους Βέλγους να κάνουν χρήση της οψιόν αγοράς. Τι συμβαίνει τελικά με τον 25χρονο Κύπριο αμυντικό;

Λαΐφης: Η Σταντάρ θα τον κρατήσει...

Ορισμένες μεταγραφικές υποθέσεις μοιάζουν με... ανοικτό βιβλίο. Μία τέτοια περίπτωση είναι του Κωνσταντίνου Λαϊφη. Ο Κύπριος αμυντικός που ανήκει στον Ολυμπιακό τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ποτέ δεν φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, μίλησε δύο φορές τις τελευταίες μέρες για το μέλλον του.

Αρχικά είχε πει ότι “η Σταντάρ Λιέγης μού έδειξε ότι θα κάνει το βήμα για να με αγοράσει”. Σε ένα άλλο Μέσο της Κύπρου είπε πώς θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό. Όλα αυτά μέσα σε διάστηνα δύο 24ωρων.

Στις 12 Φεβρουαρίου μιλώντας ξανά σε Κύπριο δημοσιογράφο είπε κάτι εντελώς διαφορετικό: “Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αν πάω πίσω θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, αλλά στη Σταντάρ είναι πολύ καλά τα πράγματα και θα προτιμούσα να μείνω στην Λιέγη”.

Με λίγα λόγια, σαν να φαίνεται ότι έχει χαθεί η... μπάλα με τα “ήξεις αφήξεις” του 25χρονου αμυντικού. Ή μήπως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο;


Μήπως τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα απ' ό,τι αφήνει να εννοηθεί ο Λαϊφης με τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Τα δεδομένα λοιπόν έχουν ως εξής:

1) Το γεγονός ότι ο Λαϊφης θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό είναι κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Υπάρχει όμως ένα “αλλά” σε όλη αυτή την ιστορία. Ο παράγοντας Σταντάρ Λιέγης...

2) Η βελγική ομάδα μπορεί να αποκτήσει με αγορά τον Λαϊφη αν καταβάλει στους “ερυθρόλευκους” το ποσό του 1,8εκ. ευρώ. Τόσο είναι το ύψος της οψιόν αγοράς που είχε μπει το καλοκαίρι του 2016 στη συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σταντάρ. Αν αποφασίσει η Σταντάρ να την ενεργοποιήσει, τότε οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Όπως φυσικά ούτε ο Λαϊφης.

3) Στην Λιέγη δεν είναι ανόητοι. Η περίπτωση του Λαϊφη θυμίζει κάτι από Μπρούνο Βιάνα. Η Μπράγκα έδωσε 3εκ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Βραζιλιάνο αμυντικό, επειδή το καλοκαίρι αναμένεται να τον μοσχοπουλήσει. Λέγεται ότι οι Πορτογάλοι θα πάρουν τα τριπλάσια χρήματα την ερχόμενη θερινή μεταγραφική περίοδο και για αυτό τον λόγο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βγάλουν 3 εκ. ευρώ από τα ταμεία τους. Πάνω – κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Λαϊφη. Πλέον, η χρηματιστηριακή αξία του Κύπριου άσου έχει φτάσει στα 6 εκ. ευρώ, δηλαδή τρεις φορές πάνω από τα λεφτά που θα δώσει η Σταντάρ στον Ολυμπιακό. Οπότε, πρόκειται για μία επένδυση που δεν πρόκειται να χάσει βγει χαμένο σε καμία περίπτωση το κλαμπ της Λιέγης.

4) Ο Λαϊφης έχει εκφράσει την επιθυμία του να παίξει κάποια στιγμή στην Ιταλία ή την Ισπανία. Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ιταλικές ομάδες, αλλά και από την Βέρντερ Βρέμης. Όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά των ανθρώπων της Σταντάρ.

5) Εν κατακλείδι, το ρεπορτάζ από το Βέλγιο λέει ότι η Σταντάρ Λιέγης το έχει πάρει απόφαση να δώσει το 1,8εκ. ευρώ, κάτι που έχουν πληροφορηθεί και στον Ολυμπιακό. Κατά συνέπεια, ο Λαϊφης – εκτός απροόπτου – θα παραμείνει κάτοικος Λιέγης τη νέα σεζόν. Ό,τι και να πει ο Ολυμπιακός ή ο ποδοσφαιριστής, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ξεκάθαρα στα χέρια της Σταντάρ. Κι αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του είναι στο... 99%!