Γ' Εθνική: Γιορτές με φαβορί και αουτσάιντερ στην κορυφή!

Η σεζόν 2018-2019 έχει ολοκληρωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ στην τρίτη κατηγορία και το fosonline.gr σχολιάζει τη μέχρι στιγμής διαμορφωμένη κατάσταση στη βαθμολογία των οκτώ ομίλων. Γράφει ο Ηλίας Κόκκαλης.

Γ' Εθνική: Γιορτές με φαβορί και αουτσάιντερ στην κορυφή!

Μπορεί να βρισκόμαστε περίπου στου δρόμου τα μισά στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο σε αρκετούς από τους συνολικά οκτώ ομίλους τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση που δίνει το απευθείας εισιτήριο και την δεύτερη που οδηγεί στα μπαράζ.

Σε κάποιους ομίλους το τοπίο είναι ακόμα… θολό και κανείς δεν μπορεί να μιλάει με σιγουριά, αφού ο φετινός «μαραθώνιος» έχει πολύ δρόμο ακόμα και όλα μπορούν να ανατραπούν στη συνέχεια.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πειστικοί Νέστος και Καβάλα,
«ψάχνεται» ακόμα ο Πανσερραϊκός

Με το ξεκίνημα της σεζόν τα ξεκάθαρα φαβορί για την ανάληψη της πρώτης θέσης με μία πρώτη ματιά, έμοιαζαν η Καβάλα και ο Πανσερραϊκός. Οι «Αργοναύτες» κατέχουν ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ ενώ έχουν την… τύχη να έχουν στον πάγκο τους έναν πολύ αξιόλογο προπονητή όπως είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης με θητείες μεταξύ άλλων σε αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Το γεγονός αυτό καθιστούσε και ακόμα καθιστά τους «κυανόλευκους» φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο με την διακοπή, αυτός που βρίσκεται στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας, είναι ο Νέστος Χρυσούπολης που μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει ένα πολύ αξιόλογο πρόσωπο με 9 νίκες σε συνολικά 12 παιχνίδια και μένει πλέον να φανεί αν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Ο Πανσερραϊκός ακόμα θα λέγαμε ότι «ψάχνεται» ενώ στη μάχη της ουράς, οι ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία είναι και νεοφώτιστες στην κατηγορία.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Έχει την ουσία ο Άρης Παλαιοχωρίου

Όπως στο 1ο όμιλο έτσι και στον 2ο υπάρχουν οι ομάδες που με το «όνομα» και την ποιότητα τους ξεχωρίζουν για την κούρσα του πρωταθλήματος. Στον συγκεκριμένο όμιλο, το μεγάλο όνομα είναι η Βέροια με την «Βασίλισσα του Βορρά» που υποβιβάστηκε φέτος στα σαλόνια της Γ’ Εθνικής, να μην τα πηγαίνει άσχημα καθώς μετά το πέρας 12 αγωνιστικών, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μόνο πίσω από τον Άρη Παλαιοχωρίου του οποίου η φετινή του πορεία μόνο έκπληξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το σύνολο του Ανδρέα Παντζιαρά πέρυσι έχασε την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου από τον Ηρακλή ωστόσο φέτος δείχνει έτοιμο για το βήμα παραπάνω. Ευχάριστη έκπληξη μπορούν χαρακτηριστούν οι Τρίγλια και Νίκη Αγκαθιάς οι οποίες παρά την απειρία τους, βρίσκονται στην 3η και την 4η θέση αντίστοιχα. Η μεγάλη απογοήτευσή φέτος στον 2ο όμιλο, ακούει στο όνομα του Ερμή Αμυνταίου, ο οποίος βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

3Ος ΟΜΙΛΟΣ

Όλα ισορροπημένα

Μεγάλη «μάχη» τόσο στις πρώτες θέσεις όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα γίνεται στον 3ο όμιλο. Ο πρώτος με τον 7ο απέχουν μόλις 7 βαθμούς διαφορά και η συνέχεια με την επανέναρξη του πρωταθλήματος αναμένεται συναρπαστική.

Ο Μακεδονικός Φούφα δείχνει έτοιμος για την υπέρβαση φορτσάροντας μέχρι στιγμής στην πρώτη θέση, ενώ από κοντά είναι και οι Λευκίμμη, Κρόνος Αργυράδων, Ναυπακτιακός Αστέρας, Σούλι Παραμυθιάς και ο Τηλυκράτης που αποτελεί το «βαρύ» όνομα του ομίλου μετά και την περσινή του συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου.

Στη «μάχη» για την σωτηρία, η Φλωριάδα δύσκολα θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση ενώ και οι Μακεδονικός Σιάτιστας και Γρεβενά θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές αν δεν θέλουν επιστρέψουν και πάλι στα ερασιτεχνικά.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Βολιώτικη υπόθεση!

Στον 4ο όμιλο τα πράγματα όσον αφορά τις πρώτες δύο θέσεις που δίνουν την απευθείας άνοδο και την συμμετοχή στα μπαράζ αντίστοιχα, θα λέγαμε ότι είναι πιο ξεκάθαρα.

Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου επιβεβαιώνουν την ανωτερότητα και την διαφορά κλάσης τους από τις υπόλοιπες ομάδες που μετέχουν στον όμιλο, έχοντας αναπτύξει μία σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους και η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στους δύο.

Οι Πιερικός και Φωκικός δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ η μεγάλη απογοήτευση είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας η οποία με πολλούς νεαρούς στο ενεργητικό της μετά και τον υποβιβασμό της από τη Φούτμπολ Λιγκ, βρίσκεται στον «πάτο» της βαθμολογίας με συγκομιδή μόλις έναν βαθμό.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιεράπετρα και Εθνικός τον πρώτο λόγο

Ο 5ος όμιλος είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρων, καθώς σε αυτόν μετέχουν ομάδες όπως ο Εθνικός, το Κερατσίνι, η Προοδευτική και ο Ιωνικός.

Καμία από τις παραπάνω ομάδες ωστόσο δεν βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με την διακοπή του πρωταθλήματος, αφού γιορτές στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας κάνει ο ΟΦ Ιεράπετρας. Οι Κρητικοί του Γιάννη Μάγγου δείχνουν μία σταθερότητα και μαζί με τον Εθνικό του Λουκά Καραδήμου παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σχεδόν στου δρόμου τα μισά, φαντάζουν τα μεγάλα φαβορί για τις πρώτες δύο θέσεις.

Γιούχτας και Επισκοπή έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν «ζημιές», ενώ Ιωνικός, Κερατσίνι και Προοδευτική θα λέγαμε ότι ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους, με τους «βυσσινί» να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρόδος… αντεπιτίθεται

Η υπόθεση στον 6ο όμιλο μπορεί και να χαρακτηριστεί και ως… Ροδίτικη. Ιάλυσος και Διαγόρας έχοντας μέχρι στιγμής παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο βρίσκονται δίκαια στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας και καλούνται να υπερασπιστούν ότι έχουν «χτίσει» μέχρι στιγμής και παράλληλα να διατηρήσουν την διαφορά που έχουν αναπτύξει από τους διώκτες τους.

Όσον αφορά την κορυφή θα λέγαμε ότι οι δύο τους παίζουν… μόνοι τους μπάλα, ενώ όσον αφορά τα χαμηλά σκαλοπάτια εκεί θα συναντήσουμε τον Παναιγιάλειο που πέρυσι αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και καλείται να ανεβάσει στροφές στη συνέχεια αν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ ο Αστέρας Αμαλιάδας που πέρυσι έπαιξε στα μπαράζ ανόδου δείχνει να μην έχει… επιστροφή αφού έχει μόλις 1 βαθμό.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

«Σίτι» ανόδου!

Το απόλυτο αφεντικό στον 7ο όμιλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι το Αιγάλεω.

Το «Σίτι» αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα και δείχνει ότι κανείς δεν μπορεί να του την… χαλάσει. Αυτό επιθυμεί να κάνει με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Ηλυσιακός που αποτελεί την μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τους «κυανόλευκους» και βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή την οποία απολαμβάνει το Αιγάλεω του Θεόφιλου Καλύβα.

«Σκούρα» μέχρι στιγμής τα έχει βρει η ιστορική Καλλιθέα, ούσα στην 10η θέση, ενώ Χαραυγιακός και Απόλλων Ερέτριας θα δώσουν «μάχη» μέχρι τελευταίας πτώσης για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Επίδειξη δύναμης η Καλαμάτα!

Η Καλαμάτα μέχρι την 12η αγωνιστική αποτελούσε την μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ, όμως η Ερμιονίδα έκανε την έκπληξη και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα. Το γεγονός αυτό δεν… επηρέασε την «Μαύρη Θύελλα» η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου και να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί γι την άνοδο.

Τα σχέδια της θέλουν να χαλάσουν Παναργειακός και Ασπρόπυργος που δείχνουν να είναι οι μοναδικές ομάδες που μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό που έχει επιβάλλει η Καλαμάτα. Στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται Λέρνα, Πάμισος και ΑΟ Εικοσιμίας, τρεις νεοφώτιστες ομάδες που θα παλέψουν με… νύχια και με δόντια το υπόλοιπο της σεζόν για να ανατρέψουν την κατάσταση.